search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:45
MENU CLOSE

Σαββίδης κάνει… ντα τον Τσίπρα

09.11.2015 10:34

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο ακούμε απίστευτες αμετροέπειες στην πολιτική σκηνή – όχι δηλαδή πως πάνε πίσω και άλλοι χώροι («πολιτισμός», ποδόσφαιρο κ.λπ.) – και το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις, κυρίως στα χρόνια του μνημονίου.

 

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο ακούμε απίστευτες αμετροέπειες στην πολιτική σκηνή – όχι δηλαδή πως πάνε πίσω και άλλοι χώροι («πολιτισμός», ποδόσφαιρο κ.λπ.) – και το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις, κυρίως στα χρόνια του μνημονίου.

Από αυτήν την εικόνα δεν έχει λείψει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού στελέχη του έλεγαν τις απίθανες μπουρδολογίες σε μορφή υποσχέσεων χωρίς να υπολογίζουν πως, όταν έρθει η ώρα και η Αριστερά της διαμαρτυρίας γίνει κυβερνώσα, θα τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Τρέχει τώρα να μαζέψει ο Τσίπρας όσα έλεγαν, αλλά και όσα υπερβολικά και ανεφάρμοστα ο ίδιος πίστευε.

Στο ίδιο γαϊτανάκι κινήθηκε και η σημερινή αντιπολίτευση· στους 7 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε μνημόνιο και τώρα δεν συμφωνεί που το εφαρμόζει ο Τσίπρας.

Μην ξεχνιέμαι όμως. Το θέμα μου σήμερα είναι η υπερβολή στον δημόσιο λόγο.

Αφορμή αποτέλεσε μια είδηση που διάβασα και στην οποία υπήρχε δήλωση του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη – μάλιστα σε εισαγωγικά – με την οποία εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη δήλωση του Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων. Και σωστά έπραξε ο παράγοντας του ΠΑΟΚ, αφού θεώρησε ότι η τοποθέτηση του υπουργού προσέβαλε την εθνική μνήμη. Ορθώς!

Δείτε, όμως, ένα κομμάτι της δήλωσής του (που δεν διαψεύστηκε) όπως το διαβάσαμε στο Διαδίκτυο: Σαββίδης σε Τσίπρα: «Αν συνεχίσεις έτσι, τα μαζεύω και φεύγω. Ο Φίλης είναι αμόρφωτος».

Τι λες, βρε μεγάλε! Στο καλό και να μας γράφεις. Τα… πάνω κάτω ήρθαν στη Μακεδονία με τις επενδύσεις σου!

Λόγια παχιά – και ακόμα και αυτήν τη μεγάλη ομάδα τον ΠΑΟΚ δεν έχεις καταφέρει να την κάνεις να πρωταγωνιστεί στο μετριότατο ελληνικό πρωτάθλημα!

Δείτε ύφος ανθρώπου που απευθύνεται στον πρωθυπουργό για ένα θέμα, άσχετα αν είχε δίκιο στην ουσία.

Αμετροέπεια στον δημόσιο λόγο από κάποιον που δεν είναι δα στη δημόσια ζωή του τόπου και χρόνια! Χθες παρουσιάστηκε.

Και ποιο είναι το περίεργο; Δεν αντέδρασε κανείς από το Μαξίμου για αυτήν την προσβλητική για τον πρωθυπουργό δήλωση.

Μετά ψάχνουν(-με) γιατί απαξιώνεται η πολιτική και ο δημόσιος λόγος…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44