26/05/2019 11:29:57

«Το κλαμπ των εξερευνητών» - Η ελιτίστικη λέσχη του Μανχάταν με τα διάσημα μέλη (Photos)

«Το κλαμπ των εξερευνητών» - Η ελιτίστικη λέσχη του Μανχάταν με τα διάσημα μέλη (Photos) - Media

 

Ο κόσμος είναι γεμάτος με μυστικές λέσχες και οργανώσεις που καλύπτονται από μυστήριο όπως οι  Skull and Bones, οι  Illuminati κλπ., πυροδοτώντας τη φαντασία συγγραφέων και σεναριογράφων που κατά καιρούς αντλούν την έμπνευσή τους από αυτές.

Στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης βρίσκεται το  αρχηγείο μια λέσχης εξίσου θρυλικής αλλά λιγότερο μυστικής. Του «Κλαμπ των Εξερευνητών».

Ιδρύθηκε το 1904 και είναι μια επαγγελματική κοινότητα μεταξύ εξερευνητών, και επιστημόνων. Το κλαμπ χρηματοδοτεί και προωθεί εξερευνητικές αποστολές ανά την υφήλιο, ενώ στο χλιδάτο αρχηγείο της υπάρχουν σπάνιες αντίκες, χειρόγραφα, πίνακες κλπ από τα ταξίδια και τις δωρεές των μελών της.

Διάσημα μέλη της λέσχης υπήρξαν ο αστροναύτης και δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στη σελήνη, Μπαζ Όλντριν, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Θίοντορ Ρούσβελτ, ο αεροπόρος Τσαρλς Λίντμπεργκ κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.