search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:43
MENU CLOSE

Ποιοι αθλητές των ΗΠΑ, που μεγαλούργησαν και έγραψαν ιστορία, ήταν μουσουλμάνοι;

07.12.2015 15:11
Ποιοι αθλητές των ΗΠΑ, που μεγαλούργησαν και έγραψαν ιστορία, ήταν μουσουλμάνοι;  - Media

Από τον Κάσιους Κλέι που ασπάστηκε το Ισλάμ και έγινε Μωχάμεντ Άλη μέχρι τον Λιου Άντσιντορ που βαπτίστηκε Καρίμ Αβδούλ Τζαπάρ και τον Σακίλ Ο Νίλ που ασπάστηκε το Κοράνι.

 

 

Από τον Κάσιους Κλέι που ασπάστηκε το Ισλάμ και έγινε Μωχάμεντ Άλη μέχρι τον Λιου Άντσιντορ που βαπτίστηκε Καρίμ Αβδούλ Τζαπάρ και τον Σακίλ Ο Νίλ που ασπάστηκε το Κοράνι.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα στο διάγγελμα του για την τρομοκρατία, προς τον Αμερικάνικο λαό, τόνισε κάποια στιγμή πως υπάρχουν Μουσουλμάνοι που πάνω από όλα είναι Αμερικάνοι πολίτες και πολλές φορές έχουν κάνει τις ΗΠΑ υπερήφανες: «Οι Αμερικανοί Μουσουλμάνοι, είναι φίλοι, γείτονες και ήρωες, πολλές φορές» είπε χαρακτηριστικά.

Κάσιους Κλέι: Στην ταραγμένη από τα φυλετικά μίση και την καταπίεση των μαύρων, δεκαετία του 60, πολλοί ήταν εκείνοι που στράφηκαν προς το Ισλάμ. Ο Κάσιους Κλέι, ο πυγμάχος σύμβολο σε όλον τον κόσμο, ασπάστηκε το Κοράνι και μετονομάστηκε σε Μωχάμεντ Αλή. Ο Μωχάμεντ Αλή θεωρείται από όλους ο καλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών.

Λιου Άλτσιντορ: Τη δεκαετία του 70, ένας ψηλόλιγνος παίκτης του NBA, έγραφε ιστορία στο μπάσκετ. Ήταν ψηλός, ταχύς, αλτικός και με το χαρακτηριστικό σουτ – ραβέρσα, η ομάδα του σάρωνε τους τίτλους. Έγινε μύθος αξεπέραστος στο μπάσκετ και ακόμη και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA, μπροστά ακόμη και από τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο Λιου ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομα του σε Καρίμ Αβδούλ Τζαμπάρ.

Χακίμ Ολάζουον: Νιγηριανός, που από μικρός μετακόμισε στις ΗΠΑ και άρχισε να παίζει μπάσκετ. Σύντομα έγινε πολίτης των ΗΠΑ και ακόμη πιο σύντομα φόρεσε την αστερόεσσα στο στήθος του και έπαιξε με την Εθνική ομάδα, την περίφημη Ντριμ Τιμ. Οδήγησε επίσης τους Χιούστον Ρόκετς στην κατάκτηση 2 συνεχόμενων πρωταθλημάτων του NBA. Ο Χακίμ είναι μουσουλμάνος.

Μάικ Τάισον. Το γκέτο που μεγάλωσε μαζί με τον βίαιο χαρακτήρα του, αλλά και τα εξαιρετικά σωματικά του προσόντα τον έκαναν έναν από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών. Κάποιοι λένε ισάξιο του Μωχάμεντ Αλή. Ο Τάισον κέρδιζε τον ένα μετά τον άλλον τους παγκόσμιους τίτλους, μέχρι που κατηγορήθηκε για βιασμό και κλείστηκε στη φυλακή. Εκεί ασπάστηκε το Ισλάμ. Σήμερα είναι σχολιαστής σε αγώνες μποξ, και όλοι λένε πως μετά τη φυλακή έχει γίνει ένας άλλος άνθρωπος.

Σακίλ Ο Νιλ: όταν πρωτοξεκίνησε όλοι μιλούσαν για το θαύμα της φύσης στο μπάσκετ. Πανύψηλος, με τεράστιο εκτόπισμα μέσα στη ρακέτα, ένας σωστός βράχος που κανείς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει. Ο Σακίλ δε μιλούσε ποτέ για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Όταν βρέθηκε στους Σέλτικς της Βοστόνης, όμως, αποκάλυψε πως ήταν Μουσουλμάνος και πως στόχος του ήταν να γίνει «χατζής», να πάει δηλαδή να προσκυνήσει στη Μέκκα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:42