search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:34
MENU CLOSE

Ο «αρχοντοχωριάτης» των 150.000 ευρώ

24.04.2011 07:22
Ο «αρχοντοχωριάτης» των 150.000 ευρώ - Media

Από τη μια (στην αριστερή φωτογραφία) ο πρόεδρος της Ευρω­παϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τα κλειδιά του ευρωπαϊκού «θησαυροφυλακίου» και ορίζει ποιος και µε ποιον τρόπο, αν και πόσα θα εισπράξει.

Από τη μια (στην αριστερή φωτογραφία) ο πρόεδρος της Ευρω­παϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τα κλειδιά του ευρωπαϊκού «θησαυροφυλακίου» και ορίζει ποιος και µε ποιον τρόπο, αν και πόσα θα εισπράξει.

Από την άλλη ο επαίτης, ο υπουργός Οικονοµικών της Ελλά­δας, δηλαδή µιας χώρας που έχει παραδώσει την οικονοµική -δηµοσιονοµική της πολιτική στον διεθνή έλεγχο.

Κι όµως… Ο «άρχοντας» Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως τον βλέπου­µε, περιµένει ως κοινός θνητός ανάµεσα σε άλλους επιβάτες, στην αίθουσα αναµονής για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της γραµµής.

Αντίθετα, ο… αρχοντοχωριάτης – τύποις – υπουργός (µια που η δουλειά του είναι να εκτελεί τις εντολές των διεθνών ελεγκτών), όπως τον βλέπουµε, κυκλοφορεί ως Μπιλ Γκέιτς µε lear jet!!!

Όπως αποκάλυψε την περασµένη Κυριακή η εφηµερίδα «Το Πρώτο Θέμα», ο Γ. Παπακωνσταντίνου, µε τη γραµµατέα του, κάποιους συνεργάτες και τον γιο του, ταξίδεψε στις ΗΠΑ µε ένα VIP σκάφος που του διαθέτει η χώρα. Αυτό το πήγαινε – έλα του Παπακωνσταντίνου µε lear Jet στις ΗΠΑ κόστισε στο ελληνικό Δηµόσιο 150.000 ευρώ. Αν ο υπουργός και η «παρέα» του χρη­σιµοποιούσαν αεροσκάφος της γραµµής, ακόµη και αν ταξίδευ­αν σε business class , το κόστος θα ήταν 10 φορές µικρότερο.

Τώρα, βέβαια, θα πει κανείς ότι τα 150 χιλιάρικα που πλη­ρώσαµε για να νιώθει ότι είναι «κάποιος» ο υπουργός µας είναι µια σταγόνα στον ωκεανό των χρηµάτων που αρπάζει από τις τσέπες µας µε τις αποφάσεις του. Δεν είναι θέµα χρηµάτων, λοιπόν, η προκλητικά υπεροπτική συµπεριφορά του κ. Παπα­κωνσταντίνου.

Είναι η συµπεριφορά του, δυστυχώς, επιβεβαίωση της πε­ποίθησης η οποία παγιώνεται στην κοινή γνώµη ότι ο υπουργός, όπως και πολλοί ακόµη συνάδελφοί του στην ελληνική κυβέρνη­ση, είναι αλλού. Δεν έχει καµία επαφή µε την πραγματικότητα που βιώνει ο κόσµος, ούτε τον ενδιαφέρει.

Προφανώς, ο υπουργός ζει και απολαµβάνει τον μύθο (ή την ψευδαίσθησή) του, όσο κρατά η «βασιλεία» του…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21