search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Μήνυση Σαμαρά κατά Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση – Τι απαντούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

14.04.2016 12:35
Τρύφωνας Σαμαράς: Η Δέσποινα Βανδή μου χρωστάει μια συγγνώμη - Media

Στην υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά της Όλγας Γεροβασίλη προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για εμπλοκή του πεθερού του αδερφού του Αντ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 9.89», ανέφερε ότι «θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το πρόβλημα της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου», επισημαίνοντας ότι η ίδια ως κυβερνητική εκπρόσωπος έχει δεχτεί δύο μηνύσεις (από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουμουτσάκο) «διατυπώνοντας πολιτικά ερωτήματα, για τα οποία οφείλονται δημόσια απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι θα χαρακτήριζε τις κινήσεις αυτές ως «απώλεια ψυχραιμίας». Σημείωσε ότι δεν την απασχολεί αυτή καθαυτή η μήνυση και πως θα πρέπει να συζητηθεί στον δημόσιο διάλογο το τι εννοεί ο καθένας παρέμβαση, ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και σε ποιον πρέπει να αποδοθούν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Είπε επίσης ότι βεβαίως πρέπει να είμαστε αυστηροί για να διατηρήσουμε σε ένα κόσμιο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου

Πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάθεση μηνύσεων από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κατάθεση μηνύσεων από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη, καταδεικνύουν τον πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα στα οποία συνεχίζει να μην απαντά».

Σημειώνει ότι «πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης» και υπογραμμίζει, τέλος, ότι «με την κίνηση αυτή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ομολογεί την πολιτική του ενοχή τόσο για τη συγκάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής, όσο και για τις σχέσεις του με σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:27