search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:44
MENU CLOSE

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για τη συμφωνία

22.04.2016 15:35
Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για τη συμφωνία - Media

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, υπήρξε η επίσημη ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην οποία αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες των όσων προηγήθηκαν νωρίτερα πίσω από τις κλειστές πόρτες.

 

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, υπήρξε η επίσημη ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην οποία αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες των όσων προηγήθηκαν νωρίτερα πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Συγκεκριμένα, την πρόοδο που έχει συντελεστεί για την επίτευξη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος επιβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το Eurogroup, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι απομένει να γίνει πολύ δουλειά ακόμη, στους τομείς της δημοσιονομικής πολιτικής και του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πορεία των εργασιών στην εν εξελίξει πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τα θεσμικά όργανα και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμοστεί από την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, περαιτέρω εργασίες απαιτούνται ακόμη σε ορισμένους τομείς πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιονομικής στρατηγικής και του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να συμφωνήσουν γρήγορα με τα θεσμικά όργανα σχετικά με τη δέσμη των μεταρρυθμίσεων, ενώ πρέπει επίσης να καλυφθούν ζητήματα όπως μέτρα έκτακτης ανάγκης και διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσης, δηλώθηκε η αισιοδοξία ότι η συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες, εξέλιξη που εάν επιβεβαιωθεί θα συγκληθεί εκ νέου έκτακτη συνεδρίαση για να συμφωνηθούν με τα επόμενα βήματα προς την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15