search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:24
MENU CLOSE

Εκπληκτικές φωτογραφίες και video, από τη Ρωσική παρέλαση, στην Κόκκινη πλατεία για τη λήξη του ΄Β Παγκοσμίου

09.05.2016 13:32
Εκπληκτικές φωτογραφίες και video, από τη Ρωσική παρέλαση, στην Κόκκινη πλατεία για τη λήξη του ΄Β Παγκοσμίου  - Media Gallery

Η Σοβιετική Ένωση ήταν η Νέμεσις του ναζισμού. Το όνειρο των νοσταλγών του Χίτλερ ήταν το Άουσβιτς και ο εφιάλτης τους το Ανατολικό μέτωπο.

 

 

 

Η Σοβιετική Ένωση ήταν η Νέμεσις του ναζισμού. Το όνειρο των νοσταλγών του Χίτλερ ήταν το Άουσβιτς και ο εφιάλτης τους το Ανατολικό μέτωπο.

Η ΕΣΣΔ, είναι η χώρα που θρήνησε τους περισσότερους νεκρούς στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Με έναν υπολογισμό είχε 10.000.000 νεκρούς στρατιώτες και 15.000.000 νεκρούς από τον άμαχο πληθυσμό. Είναι η αχανής χώρα που τσάκισε τους ναζί.

Είναι η χώρα που ευτύχησε την κατάλληλη στιγμή να διαθέτει στις τάξεις της μια στρατιωτική ιδιοφυία σαν τον Στρατάρχη Ζούκωφ. Διέλυσε τους ναζί στη Μόσχα, τους τσάκισε στο Στάλινγκραντ, δεν άφησε ποτέ να πέσει το πολιορκημένο Λένινγκραντ, τους ισοπέδωσε στο Κούρσκ και άρχισε να τους κυνηγά μέχρι το Βερολίνο.

Σήμερα η Ρωσία, 71 χρόνια μετά, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης που αντιστάθηκαν στην πιο άγρια, την πιο φοβερή, την πιο απάνθρωπη, την πιο εμετική ιδεολογία που εμφανίσθηκε στη γη, γιόρτασε τη νίκη της και το τέλος του πολέμου.

Οι εικόνες είναι εκπληκτικές και θυμίζουν άλλες εποχές στην Κόκκινη πλατεία. Τα βίντεο το ίδιο. Στην παρέλαση των στρατευμάτων της ρωσικής Αρκούδας βρίσκονταν και πολλοί εν ζωή βετεράνοι του πολέμου.

Εκτός από τον Πούτιν και τον Μεντβέγιεφ, το παρών έδωσε και ο τελευταίος ΓΓ του ΚΚ της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσωφ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:19