search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 07:00
MENU CLOSE

Eurovision 2024: Ανεβαίνει στα προγνωστικά το Ισραήλ – Σε ποια θέση το τοποθετούν οι στοιχηματικές

10.05.2024 23:58
israel eurovision

Παρά τις διαμαρτυρίες εναντίον του Ισραήλ που συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision φέτος, είναι τώρα το δεύτερο φαβορί για να κερδίσει, πίσω από την Κροατία.

Η Έντεν Γκολάν είναι η διαγωνιζόμενη του Ισραήλ στη Eurovision του 2024, η συμμετοχή της οποίας στη διοργάνωση έχει πυροδοτήσει διαμάχη εν μέσω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα. Σύμφωνα με το Associated Press, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άμαχοι έχουν καταφύγει στην παλαιστινιακή πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος τον Οκτώβριο μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η Γκολάν τραγούδησε το τραγούδι της “Hurricane” την Πέμπτη στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Malmö Arena της διοργανώτριας πόλης. Την ημέρα αυτή, χιλιάδες διαδηλωτές – συμπεριλαμβανομένης της ακτιβίστριας για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ – διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους του Μάλμε ζητώντας να αποσυρθεί το Ισραήλ από τον διαγωνισμό. Παρά τις αντιδράσεις, η Γκολάν προκρίθηκε στον τελικό. 

Οι διαμαρτυρίες δεν φαίνεται να επηρέασαν αρνητικά την επίδοση της Γκολάν στον διαγωνισμό, καθώς οι πιθανότητες για το Ισραήλ αυξήθηκαν από 50/1 σε 3/1 μετά τον δεύτερο ημιτελικό. Αυτό οδήγησε τη χώρα σε άλμα, από την όγδοη θέση σε δεύτερο φαβορί να κερδίσει τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Οι δημοφιλείς βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων Ladbrokes και PaddyPower έχουν και οι δύο το Ισραήλ ανάμεσα στα φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την Oddschecker, οι πιθανότητες του Ισραήλ να κερδίσει τη Eurovision έχουν βελτιωθεί από 2% σε 25%, αλλά το Baby Lasagna από την Κροατία παραμένει το φαβορί για τη νίκη.

Το Ισραήλ ήταν το πιο δημοφιλές στοίχημα στην Oddschecker για να κερδίσει τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου από την έναρξη του Ημιτελικού, συγκεντρώνοντας το 31% των συνολικών στοιχημάτων.

«Τις τελευταίες 12 ώρες στην Oddschecker, είδαμε ένα απαράμιλλο επίπεδο υποστήριξης για το Ισραήλ για να κερδίσει τον τελικό της Eurovision του Σαββάτου. Θεωρούμενο αουτσάιντερ στο 50/1, οι πιθανότητες του Ισραήλ έχουν βελτιωθεί δραστικά, τώρα είναι στο 3/1 ως φαβορί», δήλωσε ο Leon Blackman του Oddschecker σε μια δήλωση.

Υπάρχει μια αυξανόμενη εκστρατεία τους τελευταίους μήνες για να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον διαγωνισμό λόγω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής του εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Αξιωματούχοι υγείας της Γάζας δήλωσαν ότι περισσότεροι από 34.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 70.000 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου, ανέφερε το Associated Press.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο X, πρώην Twitter, με την ερμηνεία της Γκολάν την Πέμπτη δείχνουν δυσαρεστημένα μέλη του πλήθους να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «ελεύθερη Παλαιστίνη» κατά τη διάρκεια της παράστασης της. Η Γκολάν δεν φάνηκε να αποθαρρύνθηκε, καθώς, μιλώντας μετά το σόου, είπε ότι «κατακλύζεται από συναισθήματα».

Διαβάστε επίσης:

Συγγνώμη από τη Rai για τη γκάφα με την μετάδοση των αποτελεσμάτων του χθεσινού ημιτελικού της Eurovision (Video)

Η απάντηση Κούγια στην ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Λιάγκα: Με έκπληξη διαπιστώνω ότι έχει μεταβληθεί και σε δικηγορική εταιρεία

Τηλεθέαση – Eurovision: Σάρωσε στα νούμερα ο Β’ Ημιτελικός με τη Μαρίνα Σάττι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 07:00