search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:38
MENU CLOSE

Η Μύκονος με τα πολλά χρώματα…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1916
12-05-2016
14.05.2016 03:00
Η Μύκονος με τα πολλά χρώματα… - Media

Παράξενη εποχή ο Μάιος για τη Μύκονο. Τη μια μέρα κρύο και βροχή, την άλλη ήλιος και βουτιές. Το ένα εστιατόριο κλειστό (ευτυχώς τα λιγότερα), το άλλο ανοιχτό. Πολλοί άνθρωποι με βούρτσες βάφουν, ασπρίζουν, μαστορεύουν, άλλοι, ήδη καλοντυμένοι στις πόρτες, μας χαμογελούν και περιμένουν να περάσουμε.

 

Παράξενη εποχή ο Μάιος για τη Μύκονο. Τη μια μέρα κρύο και βροχή, την άλλη ήλιος και βουτιές. Το ένα εστιατόριο κλειστό (ευτυχώς τα λιγότερα), το άλλο ανοιχτό. Πολλοί άνθρωποι με βούρτσες βάφουν, ασπρίζουν, μαστορεύουν, άλλοι, ήδη καλοντυμένοι στις πόρτες, μας χαμογελούν και περιμένουν να περάσουμε.
 
Έχω την αίσθηση ότι η Μύκονος τον Μάιο είναι πιο όμορφη από τον Αύγουστο. Λιγότερος κόσμος, περισσότερη επικοινωνία. Οι άνθρωποι πιο χαλαροί, οι κουβέντες πιο μεγάλες… Αφορμή του ταξιδιού μου, το φεστιβάλ τζαζ που, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διοργανώθηκε από το σαξοφωνίστα Θωμά Αλβέρτη στο χώρο εκδηλώσεων του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου και στην πλατεία Αγ. Μονής, με ελεύθερη είσοδο και πλήθος κόσμου να το παρακολουθεί.  Το φεστιβάλ κέρδισε κοινό και εντυπώσεις με την καθοριστική βοήθεια της «περσόνας» του νησιού, της Αλέκας Δήμου, μιας δικηγόρου που αγαπά τις τέχνες πιο πολύ και από τα νομικά και από την πρώτη στιγμή στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τη διοργάνωση. 
 
Την πρώτη μέρα, ο συνθέτης και περφόρμερ Κωστής Μαραβέγιας με τους μουσικούς του ενθουσίασε τον κόσμο στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τον Μαραβέγια επί σκηνής και πραγματικά με εντυπωσίασε με τον τρόπο που παρουσίασε το πρόγραμμά του. Κουβεντιάσαμε και για τον καινούργιο του δίσκο που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, άκουσα κι ένα έτοιμο τραγούδι και μπορώ να σας πω ότι πάει ένα βήμα παρακάτω την καριέρα του και τη μουσική του.
 
Το Σάββατο, στην πλατεία Αγ. Μονής της Μυκόνου, η «All Star Band» του φεστιβάλ, με τις τραγουδίστριες Μιράντα Βερούλη (πάντα αρχοντική), Κατερίνα Πολέμη (το μέλλον της έθνικ μουσικής στην Ελλάδα) και τον κρουστό Πέτρο Κούρτη, πλαισιωμένοι από τη γνωστή ομάδα Batala Atenas – η οποία έφτασε παίζοντας, διανύοντας τη διαδρομή από Μύλους, Αλεφκάνδρα, Κάστρο προς πλατεία Αγ. Μονής – ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους, που άρχισαν να χορεύουν…
Θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ σε δυο νέα παιδιά. Ο δήμαρχος Kώστας Κουκάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγκος αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το φεστιβάλ και έβαλαν τις βάσεις για την καθιέρωσή του ως διεθνούς διοργάνωσης.
 
Να είμαστε καλά να πάμε και του χρόνου!
 
(Φωτογραφίες:  Σπ. Κατωπόδης)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:37