search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Αιμίλιος Χειλάκης: Αισθάνομαι σαν ΠΑΣΟκος του… 1981

14.05.2016 08:00
Αιμίλιος Χειλάκης: Αισθάνομαι σαν ΠΑΣΟκος του… 1981 - Media

«Νιώθω την ίδια απογοήτευση που ένιωθε ένας ΠΑΣΟκος το 1981», δηλώνει ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος παρουσιάζει τον «Αμλετ» του Σαίξπηρ, παίζοντας μόνος του και τους οκτώ βασικούς ρόλους του έργου, στο θέατρο «Κιβωτός». 

 

Ο Αιμίλιος Χειλάκης δεν είναι ο μόνος αριστερός στην Ελλάδα που νιώθει απογοήτευση και πικρία από την πορεία και τα έως τώρα πεπραγμένα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Όμως, παρότι πιστεύει ότι τα νέα μέτρα στη χώρα ήταν αναπόφευκτα, παραμένει ψύχραιμος και αισιόδοξος, προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του όσο γίνεται καλύτερα.

Ο ηθοποιός, ο οποίος παρουσιάζει τον «Αμλετ» του Σαίξπηρ, παίζοντας μόνος του και τους οκτώ βασικούς ρόλους του έργου, στο θέατρο «Κιβωτός», μίλησε στο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο Άμλετ σε έναν νέο.

Του λέει «να ξεχάσει πως ήταν παλιά τα πράγματα. Να μη σκέφτεται πως παλιά ήμασταν όλοι μια χαρά και σήμερα όλα καταστρέφονται. Και νομίζω ότι θα ξαναγυρίσουμε όλοι μας, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι, στις βασικές αξίες και ανάγκες στις οποίες στηρίχθηκαν όλα τα μεγάλα πολιτικά κείμενα. Στη στέγη και την τροφή. Τόσο σκληρά, τόσο απλά«

«Εμένα αυτή είναι η προτροπή μου. Όταν οι αγορές μάς επιβάλλουν τι να κάνουμε, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε αυτά τα δύο και μετά όλα τα άλλα. Το πρωτεύον είναι το “επιζώ”. Αλλά ο καθένας αυτό το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Ο φασίστας νομίζει ότι επιζεί σκοτώνοντας τον άλλον. Ο δημοκράτης θα θεωρήσει ότι επιζεί μέσα σε μια κοινωνική ομάδα όπου βοηθάει ο ένας τον άλλον», σημειώνει.

«Οι πολιτικοί δεν υπηρετούν τον λαό – Παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης επισημαίνει πως ανησυχεί για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση που κάνει ακριβώς όσα όλοι σιχαινόμασταν από τις παλιές δεξιές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δηλαδή σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον αγορών, ακόμα και μιας αριστερής ιδεολογίας κυβέρνηση κάνει νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αρα δηλαδή δεν σωνόμαστε. Και ο νεοφιλελευθερισμός, που είναι το χειρότερο άκρο του φιλελευθερισμού στην οικονομία, δεν είναι λύση. Αντίθετα, είναι αυτό που μας σπρώχνει στα τάρταρα. Και το ερώτημα «δραχμή ή ευρώ» είναι ένα από τα πιο χαζά και ταπεινά ερωτήματα, για λαϊκή κατανάλωση, από πολιτικούς που στρέφουν αλλού την προσοχή μας. Οι πολιτικοί δεν υπηρετούν τον λαό, αλλά παλεύουν για τις καρέκλες τους», επισημαίνει.

 

Αναφερόμενος στους πολίτες που πίστεψαν πως δεν θα έρχονται νέα μέτρα και το σοκ που υπέστηκαν λέει: «Το σοκ τελείωσε το βράδυ του δημοψηφίσματος, τον Ιούλιο. Τους τελευταίους μήνες όμως δεν έχουμε πια σοκ. Έχουμε μια ανάγνωση της πραγματικότητας. Το θέμα είναι ότι εμείς πιστέψαμε πως ο Τσίπρας θα είχε ένα plan B».

«Ο Τσίπρας δεν είπε περισσότερα ψέματα από τους άλλους»

Ερωτώμενος για το αν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον λαό, απαντά: «Ναι, ο Τσίπρας είπε ψέματα, αλλά όχι περισσότερα από τους άλλους. Δηλαδή, ψέματα μας έλεγε και ο Σαμαράς για τα πρωτογενή πλεονάσματα και ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος και όλοι αυτοί».

«Νιώθω την ίδια απογοήτευση που ένιωθε και ένας ΠΑΣΟΚος το 1981», δηλώνει -μεταξύ άλλων- για την πικρία που νιώθει ως αριστερός.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:07