search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:07
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Η απαρχή του τέλους της ύφεσης στην Ελλάδα (Video)

25.05.2016 01:20
Χάσμα κυβέρνησης – θεσμών για τη δόση των 970 εκατ. - Μεγάλες αποστάσεις στο θέμα της πρώτης κατοικίας   - Media

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του.

 

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία που ολοκληρώνει την πρώτη αξιολόγηση αλλά και για την αποδέσμευση 9 – 11 δισ. ευρώ. Κάποια εξ αυτών θα είναι για τα οφειλόμενα. το ποσό θα αμβλύνει τον υφεσιακό χαρακτήρα των μέτρων που έχουμε πάρει.

Επιπλέον υπάρχει και μια συμφωνία για το χρέος, κάποια μέτρα θα αρχίσουν αμέσως. Ο ESM θα αρχίσει αμέσως. Θα δούμε πώς θα μειώσουμε τους κινδύνους στα επιτόκια. Υπάρχει μια συμφωνία ότι θα έχουμε, μεσοπρόθεσμα μέτρα αλλά ήδη ξέρουμε πώς θα μοιάζουν αυτά τα μέτρα. Έχουμε και μια συμφωνία για το χρεός μακροπρόθεσμα. Είναι μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Τώρα έχουμε συμφωνία όχι μόνο για τα μέτρα αλλά και για το χρέος. 

Αν θυμάστε συμφωνήσαμε το καλοκαίρι  να κλείσει η αξιολόγηση και μετά να γίνει η κουβέντα για το χρέος αλλά και τα δύο συνοψίστηκαν σε ένα. Είναι η απαρχή του τέλους για την ύφεση.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:05