search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Εξαιρείται η Εγνατία από την εγκατάσταση αναλογικών διοδίων – «Το ζήτησαν οι δανειστές»

02.06.2016 14:45
Γρεβενά: Βάρκα συγκρούστηκε με... φορτηγό στην Εγνατία οδό - Media

Εξαιρείται η Εγνατία Οδός της διάταξης, που ψηφίστηκε πριν δύο εβδομάδες, για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των αναλογικών διοδίων, η οποία- όπως δήλωσε η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη- έχει στόχο να εξασφαλιστεί καλύτερη διαχείριση του οδικού δικτύου της χώρας, ευνοϊκότερα και δικαιότερα διόδια, κατάργηση των μετωπικών διοδίων, βελτίωση των περιβαλλοντικών δεικτών και της ασφάλειας των πολιτών.

Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι αυτή η διάταξη επικροτήθηκε από πολλά ευρωπαϊκή κράτη, αλλά δεν είχαν την ίδια άποψη οι θεσμοί, οι οποίοι «αντί να στηρίξουν την όλο πιο γρήγορη εφαρμογή του συστήματος, πιέζουν σθεναρά να εξαιρεθεί από την διάταξη αυτή η Εγνατία και να εφαρμοστεί ΚΥΑ του 2014, που οδηγεί σε απαξίωση ένα πολύ σημαντικό δίκτυο οδικών μεταφορών στην Ελλάδα».

Η υφυπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι για να μην υπάρξουν επιπλοκές στην αξιολόγηση και στο μοντέλο αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού, η κυβέρνηση φέρνει αυτήν την τροπολογία. Ωστόσο, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης πως θα προχωρήσει, άμεσα, στην εγκατάσταση αναλογικών διοδίων, ξεκινώντας από την Εγνατία και με στόχο να βελτιωθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:26