28/01/2020 22:59:43

Η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας τορπιλίζει τη διαμάχη για το Brexit

Η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας τορπιλίζει τη διαμάχη για το Brexit - Media

 

Βρετανοί διπλωμάτες συζήτησαν μυστικά το ενδεχόμενο να χορηγηθεί βίζα σε πάνω από ένα εκατ. Τούρκους για να ταξιδεύουν ελεύθερα στη Βρετανία, σύμφωνα με διαρροή διπλωματικών τηλεγραφημάτων, για την οποία έλαβε γνώση η εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το περιεχόμενο των πέντε διπλωματικών εγγράφων προκύπτει πως αξιωματούχοι της ΕΕ επιχειρούν να κρατήσουν κρυφή οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία για χορήγηση βίζας μέχρι την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή της στην Ένωση, στις 23 Ιουνίου.

Με βάση τα τηλεγραφήματα αυτά, ανώτεροι διπλωμάτες συνέστησαν στους αρμόδιους Βρετανούς υπουργούς πως η προτεινόμενη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τη χορήγηση βίζας ελεύθερης μετακίνησης εντός της ζώνης Σένγκεν θα μπορούσε να οδηγήσει τη Βρετανία στο να επεκτείνει το ίδιο δικαίωμα και για τους 1,5 εκατ. «κατόχους ειδικού διαβατηρίου» από την Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.