search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:37
MENU CLOSE

Όλιβερ Στόουν: Το Pokemon Go οδηγεί σε φασιστικές κοινωνίες

22.07.2016 10:56
Η Σάρον Στόουν χορεύει αισθησιακά στα 61 της και οι 20άρες κλαίνε (Video) - Media

 

 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν χαρακτήρισε τη νέα μανία που έχει κυριεύσει τον κόσμο ως «ένα νέο είδος εισβολής» στην ιδιωτική ζωή των ατόμων που μπορεί όπως είπε να οδηγήσει σε ολοκληρωτισμό.

Ο Στόουν έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την προώθηση της νέας ταινίας του, για τον Έντουαρτ Σνόουντεν.

Μετά από ερώτηση σχετική με τις ανησυχίες ασφάλειας που εκφράζονται σχετικά με το Pokemon Go είπε ότι οι εταιρίες οδηγούν τις κοινωνίες σε ένα καπιταλισμό επιτήρησης που παρακολουθεί και καταγράφει τις συμπεριφορές των ατόμων.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο Στόουν είπε στο κοινό του Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο ότι «αυτό δεν είναι αστείο. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα νέο είδος εισβολής».

«Τα κέρδη για εταιρείες όπως η Google είναι τεράστια. Έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά σε βάσεις δεδομένων, για το τι είσαι, τι αγοράζεις, τι σου αρέσει και τη συμπεριφορά σου. Είναι αυτό που κάποιοι έχουν αποκαλέσει τον καπιταλισμό της επιτήρησης».

«Σύντομα θα δούμε ένα νέα είδος, ειλικρινά, μιας κοινωνίας ρομπότ. Είναι αυτό που αποκαλούμε ολοκληρωτισμό» πρόσθεσε ο Στόουν.

Το Pokémon Go, το οποίο είναι δωρεάν, έχει δεχθεί κριτική ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό Google, συμπεριλαμβανομένων των e-mail και των κωδικών.

Οι κατασκευαστές της εφαρμογής, η εταιρεία Niantic, επιμένει ότι αυτή η κίνηση δεν έγινε με πρόθεση και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν συλλέγει δεδομένα των χρηστών.

Ο Στόουν επίσης στην ίδια Συνέντευξη είπε ότι κανένα από τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο των ΗΠΑ, δεν ήθελε να χρηματοδοτήσει την ταινία, αναγκάζοντάς τον να αναζητήσει χρηματοδότηση στην Γαλλία και τη Γερμανία.

Η ταινία για τον Σνόουντεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 16 Σεπτεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:36