search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:30
MENU CLOSE

Ανήμερα της μαύρης επετείου για το μακελειό του Μπρέιβικ το χτύπημα στο Μόναχο – Ενδείξεις για ακροδεξιά τρομοκρατία

22.07.2016 19:15
Κάδμιο, Κοβάλτιο, Θάλλιο: Γιατί έδιναν στα χημικά στοιχεία ελληνικά ονόματα - Media

 

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας συνδέουν το χτύπημα στο Μόναχο με την ακροδεξιά τρομοκρατία. Ενδείξεις που ενισχύονται από το βίντεο που κυκλοφόρησε με τον έναν δράστη να φωνάζει “Είμαι Γερμανός”.

Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε μπότες που χαρακτηρίζει την ένδυση των νεοναζί. Επίσης, συνδέουν και την μαύρη επέτειο με το μακελειό του Μπρέιβικ.

Την ίδια μέρα, στις 22 Ιουλίου 2011, είχε γίνει η επίθεση του Άντερς Μπρέιβικ, του εκτελεστή της διπλής τρομοκρατικής ενέργειας στη Νορβηγία. Ο Μπρέιβικ τοποθέτησε βομβιστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο έξω από κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, Όσλο. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ατόμων.

Στη συνέχεια, μετέβη στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, παριστάνοντας τον αστυνομικό, όπου πραγματοποιώντας μια μαζική σφαγή πυροβόλησε μέχρι θανάτου 69 ακόμη άτομα, πριν τελικά συλληφθεί από τις Νορβηγικές αρχές. Τον Αύγουστο του 2012 καταδικάστηκε για μαζικές δολοφονίες και τρομοκρατία.

Την ημέρα των επιθέσεων, ο Μπρέιβικ δημοσιοποίησε ηλεκτρονικά μια συλλογή κειμένων με τίτλο «2083: Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας», περιγράφοντας την ακροδεξιά εξτρεμιστική ιδεολογία του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:30