search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 05:08
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Με… Σοσιαλδημοκρατικό αέρα για τις Ευρωεκλογές – Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων

16.05.2024 07:00
Untitled design (1)

Ευρωπαϊκό και σοσιαλδημοκρατικό αέρα θέλει να δώσει σ’ αυτές τις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ετοιμάζεται να «οργώσει» και πάλι την «δύναμή» του, που δεν είναι άλλη από την περιφέρεια.

Στην Ελλάδα ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αέρα λοιπόν, την Ελλάδα επισκέπτεται τη Δευτέρα 20 Μαΐου ο υποψήφιος πρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Νίκολας Σμιτ.

Ο βασικός αντίπαλος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία το περασμένο φθινόπωρο. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να υπογραμμιστούν τα θέματα της κλιματικής κρίσης και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της πολύπαθης περιοχής.

Νίκολας Σμιτ και Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζονται από τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς ο Λουξεμβούργιος πολιτικός κατέχει θέση επιτρόπου για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα.

Ο Σοσιαλδημοκρατικός αέρα που θέλει να δώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης σ’ αυτές τις εκλογές φαίνεται και από την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για διεξαγωγή του debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Όπως υποστηρίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο λόγος που πρέπει να γίνει η τηλεμαχία δεν είναι άλλος από το να φανούν οι θέσεις των κομμάτων για την Ευρώπη του αύριο. «Εκπροσωπούμε κάποιες ιδεολογίες για το μέλλον της Ευρώπης. Εγώ είμαι σοσιαλδημοκράτης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της δεξιάς, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον γαλλογερμανικό άξονα. Αυτοί θέλουν μια Ευρώπη “λίγο μαζί” και “πολύ χώρια”. Η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μια ατζέντα, η οποία δεν ξέρω πως τοποθετείται για τα εθνικά μας θέματα. Οι ευρωβουλευτές μας θα ενταχθούν σε κάποιες ομάδες. Η ψήφος του λαού σ’ εμάς είναι δύναμη για κάποιες αρχές και θέσεις για το μέλλον των λαών», είναι και το χαρακτηριστικό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αισιόδοξοι για την 2η θέση

Την ίδια στιγμή και με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν για την 2η θέση στις κάλπες. Αυτό που λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στις κλειστές συσκέψεις που έχει με τους συνεργάτες του είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στο τέλος θα καταφέρει να είναι το δεύτερο κόμμα, παρά τα όσα γράφουν και λένε οι δημοσκοπήσεις. «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές θα σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία αποκτά αξιόμαχο αντίπαλο», είναι το μήνυμα που στέλνει το Κίνημα τονίζοντας παράλληλα ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμούν για αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη».  

Όπως έδειξε χθες η δημοσκόπηση της MRB για την μάχη της δεύτερης θέσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 16%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 14%. Στο εύρος ποσοστού ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται από το 14% έως το 18% ενώ το ΠΑΣΟΚ από 12% έως 16%. Πράγμα που σημαίνει ότι για τη δεύτερη θέση τα πράγματα είναι ακόμη ανοικτά, καθώς το κατώτατο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ και το ανώτατο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξουν τη σειρά εκλογής.

Διαβάστε επίσης

Στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο Μητσοτάκης

Κασσελάκης για απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο: Η βία δεν έχει καμία θέση στις δημοκρατίες μας

Συμφωνία των Πρεσπών: Πρωτοβουλία Τσίπρα και Ζάεφ για διεθνή διάσκεψη – Για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02