search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Πόσο θα πληρώνατε για μια Μερσεντές του 1935; (Photos)

03.08.2016 12:48
Πόσο θα πληρώνατε για μια Μερσεντές του 1935; (Photos) - Media
 
Το 1945 προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι συμμαχικές δυνάμεις προέλαυναν προς τη Γερμανία. Αμερικάνοι στρατιώτες εισέβαλλαν στην κατοικία του Γερμανού βιομήχανου Χανς Πρυμ και, αφού τον συνέλαβαν, φρόντισαν να… κλέψουν το αυτοκίνητό του, μια Mercedes-Benz 500K Special Roadster του 1935.
Το συλλεκτικό όχημα εξαφανίστηκε από προσώπου γης για τα επόμενα 25 χρόνια, και αργότερα επανεμφανίστηκε στην Αμερική. Το 2011 πουλήθηκε για σχεδόν 3 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε Ολλανδό συλλέκτη.
Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέχθηκαν ότι Γερμανικές αρχές κατέσχεσαν το όχημα από τον Ολλανδό, όταν το πήγε σε μια έκθεση, καθώς τα εγγόνια του Χανς Πρυμ ισχυρίστηκαν ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και ότι αυτοί ήταν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του.
To 2012 δικαστήριο στο Αμβούργο απεφάνθη ότι, όντως, το όχημα είχε κλαπεί από τους Αμερικάνους στρατιώτες και ότι έπρεπε να επιστραφεί στην οικογένεια Πρυμ, η οποία και αποφάσισε να το παραχωρήσει στον οίκο δημοπρασιών Μπόναμ’ς ο οποίος και πρόκειται να το δημοπρατήσει στις 3 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία.
 
Το γεγονός, δε, ότι μόνο 29 τέτοια αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει την τιμή του σε δυσθεώρητα ύψη, με τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία τα έξι εκατομμύρια λίρες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:27