search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:01
MENU CLOSE

Μάχη με τις φλόγες σε Κάρυστο και Κύμη

09.08.2016 06:19
Μάχη με τις φλόγες σε Κάρυστο και Κύμη  - Media

 

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κυμη, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην Κάρυστο, σύμφωνα με το Κεντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα.

Πριν απο περίπου μισή ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγια και στην Παλαιά Φώκαια Αναβύσσου, αλλά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο απο τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι δύο δασικές πυρκαγιές στην Εύβοια εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στην Κάρυστο και στην Κύμη.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Θύμιο της Καρύστου και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύσβατη περιοχή, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7-8 μποφόρ.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ τις πρωινές ώρες επιχειρούσαν και δύο αεροπλάνα, αλλά έφυγαν για την Κύμη, όπου φαίνεται πως η πυρκαγιά ήταν πιο επικίνδυνη.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά στην Κύμη εκδηλώθηκε στις 05.50 το πρωί στην θέση Σουτσίνι και καίει έκταση με πεύκα.

Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια, τα οποία όμως, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται, αλλά και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι από χτες στις 06.00 το πρωί έως σήμερα την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 57 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:59