search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14
MENU CLOSE

«Ναι» στην εθελοντική αναδιάρθρωση λέει οΤρισέ

13.06.2011 16:38
«Ναι» στην εθελοντική αναδιάρθρωση λέει οΤρισέ - Media

O Ζαν-Κλοντ Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τάχθηκε για ακόμα μια φορά υπέρ της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

O Ζαν-Κλοντ Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τάχθηκε για ακόμα μια φορά υπέρ της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα, ως κεντρικός ομιλητής σε φοιτητές του London School of Economics, υπενθύμισε την θέση του, πως «οι αναδιαρθρώσεις χρέους πρέπει να είναι εθελοντικές. Θα πρέπει, ωστόσο, να αποφεύγεται ο,τιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «πιστωτικό επεισόδιο»  και ο,τιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει μια στάση πληρωμών».

Μάλιστα, επισήμανε ότι αυτή είναι μια απλή άποψη, μια συμβουλή προς τα κράτη καθώς «δεν είναι η ΕΚΤ αυτή που αποφασίζει».

Σημείωσε ακόμα ότι είναι σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις  για την διακυβέρνηση της ευρωζώνης, όπως η εισαγωγή πιο αυστηρών και συστηματικών κυρώσεων στην περίπτωση δημοσιονομικών υπερβάσεων, αφού «το σημερινό πλαίσιο διακυβέρνησης της ευρωζώνης δεν τέθηκε σωστά σε ισχύ και, πιο σημαντικό ακόμη, αποδείχθηκε ανεπαρκώς περιοριστικό».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι τελευταίοι μήνες έδειξαν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τη σημασία να δοθεί γρήγορα τέλος στις εσωτερικές και εξωτερικές ανισότητες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:13