search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:25
MENU CLOSE

Δυο αθλήτριες των 5.000μ δείχνουν στον κόσμο τι σημαίνει Ολυμπιακό πνεύμα (Video-Photos)

17.08.2016 09:51
Δυο αθλήτριες των 5.000μ δείχνουν στον κόσμο τι σημαίνει Ολυμπιακό πνεύμα (Video-Photos)  - Media

Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν συνδεθεί με κατηγορίες μεταξύ αθλητών για αναβολικά και υπέρμετρο ανταγωνισμό μεταξύ χωρών, αυτή ήταν μια στιγμή για να επανακτηθεί η πίστη στα πιο σημαντικά ιδεώδη και ήθη του αθλητισμού.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου προκριματικού των 5.000μ των γυναικών, η αθλήτρια από την Νέα Ζηλανδία Νίκη Χάμπλιν παραπάτησε και έπεσε κάτω. Η Αμερικανίδα Άμπει Ντ’Αγκοστίνο που έτρεχε ακριβώς από πίσω της παραπάτησε πάνω στην δρομέα από την Νέα Ζηλανδία και έπεσε και εκείνη στο πάτωμα.

Η Ντ’Αγκοστίνο σηκώθηκε γρηγορότερα και  παρέμεινε στο σημείο προσπαθώντας να σηκώσει την Χάμπλιν που βρισκόταν ακόμα στο έδαφος, και η οποία από ότι φαίνεται έκλεγε μετά από μια σκληρή πτώση πάνω στο χέρι της. Η Χάμπλιν έμεινε έκπληκτη. «Όταν έπεσα δεν κατάλαβα καλά καλά πως βρέθηκα στο έδαφος» δήλωσε.

«Και ξαφνικά βλέπω ένα χέρι στον ώμο μου και κάποιον να μου λέει σήκω, σήκω πρέπει να το τελειώσουμε αυτό. Είμαι τόσο ευγνώμων στην Άμπι που το έκανε αυτό για μένα. Το Ολυμπιακό πνεύμα είναι ακριβώς εκεί, σε αυτό το κορίτσι».

Αλλά μόλις σηκώθηκαν και οι δύο, η Ντ’Αγκοστίνο ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει καθώς είχε τραυματιστεί στο πόδι. Παρότρυνε την Χάμπλιν να συνεχίσει αλλά η αθλήτρια από την Νέα Ζηλανδία, ανταποδίδοντας την καλή πράξη της Αμερικανίδας, έκατσε μαζί με την Αμερικανίδα μέχρι να έρθει κάποιος να την βοηθήσει.

«Κάποιος έπρεπε να πάει να την βοηθήσει», δήλωσε η Χάμπλιν.

«Και αν θα μπορούσα να της ανταποδώσω έστω και το ελάχιστο από αυτό που έκανε για μένα όταν με βοήθησε να σηκωθώ από το πάτωμα, αυτό θα ήταν υπέροχο».

«Μου έλεγε ‘συνέχισε, συνέχισε, δεν ξέρω αν μπορώ να τρέξω’. Έλεγε ‘δεν μπορώ να στηρίξω το βάρος στο γόνατο μου’». Η Χάμπλιν συνέχισε λοιπόν μετά την κούρσα της, όντας σίγουρη ότι η Αμερικανίδα δεν μπορεί να συνεχίσει και ότι έρχεται κάποιος να την βοηθήσει.

Αλλά τελικά η Ντ’Αγκοστίνο συνέχισε. Ξεκάθαρα πονώντας πολύ, έτρεχε αργά και κουτσαίνοντας καταχειροκροτούμενη από το κοινό του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Έτρεξε τεσσερισήμιση γύρους σχεδόν μην μπορώντας να τρέξει» δήλωσε η Χάμπλιν θαυμάζοντας την γυναίκα με την οποία θα μοιράζονται για πάντα αυτήν την υπέροχη στιγμή.

Και οι δύο αθλήτριες ήξεραν ότι οι πιθανότητες να προκριθούν από τον αγώνα αυτό δεν υπήρχαν πλέον αλλά έτρεξαν μέχρι το τέλος. Αγκαλιάστηκαν στον τερματισμό και αμέσως προσφέρθηκε ένα αναπηρικό καροτσάκι στην Ντ’Αγκοστίνο που δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα βήμα ακόμα από τον πόνο.

Οι αθλήτριες ήταν οι 2 τελευταίες της κούρσας. Η Χάμπλιν τερμάτισε στα 16:43.61 και η Ντ’Αγκοστίνο στα 17:10.02.

Αργότερα, οι διαιτητές αποφάσισαν να βάλουν τις δυο αθλήτριες στην λίστα των αθλητών για τον τελικό, και μια τρίτη που επηρεάστηκε και αυτή από την πτώση.

Αν η Ντ’Αγκοστίνο θα μπορέσει η όχι να ξεκινήσει μένει να το δούμε, αλλά θα έχει για πάντα τον θαυμασμό της Χάμπλιν.

«Όντας ένας τόσο καλός άνθρωπος, θα πάει τόσο μακριά».

Επιπλέον η Χάμπλιν – που έχει υποφέρει από παρόμοια πτώση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – μπορεί να δει την μεγαλύτερη εικόνα.

«Έρχεσαι στους Ολυμπιακούς και όλοι θέλουν να κερδίσουν, όλοι θέλουν ένα μετάλλιο. Αλλά στα αλήθεια, όσο απογοητευτική μπορεί να είναι αυτή η εμπειρία, υπάρχουν πολύ περισσότερα σε αυτήν από ένα μετάλλιο. Όταν κάποιος με ρωτήσει τι συνέβη στο Ρίο σε 20 χρόνια, αυτή θα είναι η ιστορία μου».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:23