search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:00
MENU CLOSE

Η ΕΚΤ στηρίζει το ελληνικό αίτημα για μικρότερο πλεόνασμα

14.09.2016 05:18
Κακουργηματική δίωξη κατά στελέχους της ΤτΕ για δάνειο 800 χιλιάδων ευρώ το 2007 - Media

 

Την υποστήριξη από την ΕΚΤ του ελληνικού αιτήματος για μείωση των δημοσιονομικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ ή το 2% του ΑΕΠ επιβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤτΕ. Η ίδια πηγή τόνιζε ότι με βάση της προβλέψεις της ΤτΕ, η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί κατά 2,5% του ΑΕΠ το 2017 με ατμομηχανή μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και το δεδομένο ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν την πορεία που έχει προγραμματιστεί.

Μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει από τους θεσμούς, η ίδια πηγή εκτίμησε ότι η αξιολόγηση των διοικήσεων των εμπορικών τραπεζών θα προχωρήσει γρήγορα και θα ξεκινήσει εγκαίρως η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων.

Τόνιζε επίσης ότι η ΤτΕ έχει 6 αιτήσεις από distress funds δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία τοποθετούν σε αγορές κόκκινων δανείων και θα πάρουν και την άδεια για να λειτουργήσουν στην ελληνική αγορά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:00