search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:36
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ – Επιλεκτικά θα προσκαλέσω ανθρώπους που εκτιμώ να έρθουν στα όργανα του κόμματος

23.05.2024 20:45
Untitled design (2)

Η πρόσκληση που απηύθυνε προς το προοδευτικό κέντρο δεν απευθύνεται στους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά είναι ανάγκη της κοινωνίας, ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΟΝΕ και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή.

Σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας το προσπάθησε, με την απλή αναλογική «και είδαμε την αντίδρασή τους και έβγαλαν 41%».

Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία συνεννόηση με καμία κομματική ηγεσία. «Δεν θα δουλέψει αυτό, δεν θα λειτουργήσει», αφήνοντας την αιχμή ότι οι άλλοι αρχηγοί «έχουν άλλα, προσωπικά, κίνητρα οι ηγεσίες». «Αν οι πολιτικοί αρχηγοί ενδιαφέρονται για τον κόσμο, καλά θα κάνουν να αφήσουν τις προσωπικές τους ατζέντες και να πουν πού διαφωνούν» (με τον ίδιο) σημείωσε. «Εάν θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι πιο κατάλληλοι από εμένα να ηγηθούν της Κεντροαριστεράς, ας το πουν ξεκάθαρα και ας θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση του κόσμου, μαζί μου» ανέφερε.

Λίγο πριν είχε ερωτηθεί για την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία παρά τα πολύ θερμά σχόλια και τα ανοίγματα που της κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα εκείνη τον αποκάλεσε  «πολιτικό τουρίστα», δείχνοντας ουσιαστικά ότι δεν ενδιαφέρεται για σενάρια συνεργασίας. «Λυπάμαι γι’ αυτή τη στάση της» σχολίασε.

Μιλώντας περαιτέρω για το προσκλητήριο που απευθύνει, παραδεχόμενος ότι θέλει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα εκφράσει τον κόσμο της κεντροαριστεράς, σημείωσε πως αυτό «δεν είναι καν πρόσκληση», είναι «μια κοινωνική ανάγκη στη βάση του κόσμου και επιλεκτικά θα προσκαλέσω ανθρώπους που εκτιμώ να έρθουν και στα όργανα του νέου κόμματος μαζί μας».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ σε άλλο σημείο, και σχολιάζοντας το όνομά του, αμφισβήτησε ότι είναι «κίνημα» και σοσιαλιστικό: «το εάν είναι κίνημα σοσιαλιστικό, τίθεται υπό αμφισβήτηση, γιατί; Διότι στο τέλος της ημέρας έχει γίνει δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συγκυβερνά με μια ακροδεξιά». Παρ’ όλα αυτά τόνισε, δείχνοντας ότι οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ στο εξής θα είναι ανοιχτές γι’ αυτό το δυναμικό, πως «υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το οποίο ουδέποτε σκέφτηκε δυο φορές για την ισότητα στον γάμο ή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια-franchise. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου το οποίο είναι όντως βαθιά προοδευτικό και το οποίο θα έλεγα ότι συμφωνεί και συμβαδίζει με αυτά τα οποία πρεσβεύουμε εμείς, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό».

Επέμεινε πως «η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. (…) Ο έμπρακτος σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η σύμπτυξή της με τη ριζοσπαστική Αριστερά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που λέμε σύγχρονη Αριστερά».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε εκ νέου ότι «δεν είναι ο ίδιος με το 2015 που κέρδισε» και τώρα «πρέπει να πάμε μπροστά» και τα όργανά του πρέπει να εκσυγχρονιστούν. «Έχουμε πλέον ψηφιακά εργαλεία τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε» σημείωσε και πρόσθεσε πως οι οργανώσεις μελών είναι το όργανο που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και « μπορούν να γίνουν ακόμα πιο κοντά» και συγχρόνως «οι ιδέες και οι λύσεις που απαιτούνται να έρχονται πιο γρήγορα και πιο ψηφιακά, μέσα από τα ενδιάμεσα όργανα στο γραφείο Προέδρου».

Επανέλαβε πως «στο καταστατικό μας συνέδριο, θα ανοίξουν οι δομές του κόμματος διάπλατα, θα μπορέσει να έρθει και νέος κόσμος ισότιμα». Έδωσε έμφαση στο ότι «δεν θα ανταμείψουμε την κομματική επετηρίδα, θα ανταμείψουμε αξιοκρατικά τη συμμετοχή και την προσφορά».

Πόθεν Έσχες: Οφείλω να το καταθέσω ως τις 30 Ιουνίου και θα τηρήσω το νόμο

Σε αντίθεση με ό,τι είναι γνωστό και είπε και σε χθεσινή του συνέντευξη, ότι δηλαδή θα καταθέσει το Πόθεν Έσχες του πριν από τις ευρωεκλογές, τώρα είπε πως σύμφωνα με το νόμο είναι οφείλει να το καταθέσει ως τις 30 Ιουνίου και όπως είπε, θα τηρήσει το νόμο. Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι το έκανε θέμα για προεκλογικούς λόγους, για να δημιουργήσει την εικόνα ότι ο «Στέφανος είναι απατεώνας σαν όλους τους άλλους» για να προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό «ότι ο Στέφανος δεν είναι εντάξει, ότι το τζάκι Μητσοτάκη, που κληρονόμησε το όνομα και τόσα πράγματα, είναι στο τέλος της ημέρας παρόμοιο με τον άλλον, δεν πέτυχε με την αξία του. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Δεν μπορεί να φανταστεί πρόσθεσε «ότι κάποιος Έλληνας μπορεί να διαπρέψει στο εξωτερικό και να επιστρέψει στη χώρα του να συνεισφέρει». «Η δική μου πορεία στον ιδιωτικό τομέα είναι μια πάρα πολύ καλή πορεία» είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ρωτήσει «τον κόσμο της ναυτιλίας να δει εάν το δείγμα γραφής που έχω είναι θετικό; Είναι απ’ τα καλύτερα που υπάρχουν στη ναυτιλία η επένδυση την οποία έκανα, πώς τη διαχειρίστηκα…».

Να αναγνωρίσει και η Ελλάδα παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967

Σε ό,τι αφορά το Παλαιστινιακό ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Νορβηγία να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967. Μίλησε για «δύο κράτη το ένα δίπλα από το άλλο, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάση των συνόρων του 1967».

Όσον αφορά την Χαμάς σημείωσε «σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», αντιθέτως «την έχουμε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή, αλλά συγχρόνως δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς άμαχους συνανθρώπους μας».

Ερωτηθείς αν θα διαταραχθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ, αν η Ελλάδα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ανέφερε, πως «δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας».

Στην παρατήρηση του Τάκη Χατζή πως οι σχέσεις με το Ισραήλ δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά και στρατιωτικές «και είναι και οι Αμερικάνοι στη μέση» αντέδρασε ότι προφανώς πρέπει να υπάρχει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι «αμιγώς αμυντικές» (στο επίπεδο της Άμυνας δηλαδή)

Όσο για το «Ιερή Συμμαχία», τον χαρακτηρισμό με τον οποίο πριν λίγο καιρό είχε αποκαλέσει το ΝΑΤΟ, είπε πως «προφανώς υπάρχουν προβλήματα μέσα στο ΝΑΤΟ. Το μεγαλύτερο είναι ότι και η Τουρκία είναι μέσα στο ΝΑΤΟ (…)».

Κριτική για την επίσκεψη Ράμα – «Εγώ θα του έλεγα όχι όπως έκανε η Γερμανία με τον Ερντογάν»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη Ράμα και την εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα.

Από τη μία, είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κύρωσε τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία είναι επ ωφελεία της χώρας από την άλλη επέτρεψε στον κ. Ράμα να κάνει κομματική εκδήλωση στην Αθήνα… Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα έλεγε όχι σε μια αντίστοιχη περίπτωση, σε έναν αρχηγό κράτους, είπε για κομματική εκδήλωση «Θα έλεγα όχι. Όπως έκανε η Γερμανία στον κ. Ερντογάν πριν από καιρό».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ο Ολυμπιακός που θυμίζει Euro 2004 και το Final-4 των αιωνίων – Ατάκες για Αναστόπουλο, Σαραβάκο μέχρι… Μάικλ Τζόρνταν

Βούλα Κεχαγιά σε κυβερνητικό εκπρόσωπο: Ακοστολόγητο είναι το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης, όχι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΔΑΕ: Επανέρχεται η Αρχή και ζητά ολόκληρο τον φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:36