28/05/2020 02:27:15

Καραμούζης: Οι πιστωτές πρέπει να αποκτούν τη διοίκηση όταν οι μέτοχοι δεν συμμετέχουν στη διάσωση μιας υπερχρεωμένης εταιρείας

Καραμούζης: Οι πιστωτές πρέπει να αποκτούν τη διοίκηση όταν οι μέτοχοι δεν συμμετέχουν στη διάσωση μιας υπερχρεωμένης εταιρείας - Media

 

Παρέμβαση στο θέμα της αναδιάρθρωσης των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων έκανε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης.

Απευθύνεται στους εύπορους μέτοχους εταιρειών με μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις, που αρνούνται ή είναι απρόθυμοι να συμμετάσχουν στο κόστος διάσωσης της επιχείρησής τους. Σε αυτή την περίπτωση, προειδοποιεί ο κ. Καραμούζης, οι πιστωτές θα πρέπει να αναλαμβάνουν τη διοίκηση των εταιρειών.

 

Στο tweet του ο πρόεδρος της Eurobank χαρακτηρίζει πρόκληση οι εύποροι μέτοχοι που επιρρίπτουν σε τρίτους τα βάρη εξυγίανσης των εταιριών τους, να υπονομεύουν την αναδιάρθρωση και να απαιτούν να συνεχίσουν να διοικούν και συμπληρώνει: «Αν στο κόστος διάσωσης των επιχειρήσεων τους δεν συμμετέχουν/συνεργάζονται οι μέτοχοι τους, οι πιστωτές πρέπει να αποκτούν τον έλεγχο/διάσωση».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.