search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:16
MENU CLOSE

Ψηφίστηκε η σύμβαση για το Ελληνικό

21.09.2016 16:17
Ψηφίστηκε η σύμβαση για το Ελληνικό - Media

 

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού. Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Η σύμβαση για το Ελληνικό αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα που απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ. 

Αν και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση δεν έλειψε η ένταση και το “ηλεκτρισμένο κλίμα” κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια. “Το νομοσχέδιο προσφέρεται για άγριο τρολάρισμα” τόνισε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης. Στους ίδιους υψηλούς τόνους κυμάνθηκε ο λόγος της αντιπολίτευσης, η οποία δεν έχασε ευκαιρία να υπενθυμίσει στους βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου τι έλεγαν για την επένδυση στο Ελληνικό όταν βρίσκονταν εκείνοι στα έδρανα της αντιπολίτευσης. “Τα πράγματα είναι απλά. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του υπογράφουν αυτό που λέγανε ξεπούλημα», σημείωσε λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και πάλι ο Άδωνης Γεωργιάδης. 

Η πλευρά της κυβέρνησης προσπάθησε να αμυνθεί στα “χτυπήματα” που δεχόνταν, υποστηρίζοντας ότι η σύμβαση παραχώρησης έφτασε στη Βουλή σαφώς βελτιωμένη μετά από την διαπραγμάτευση που εκείνη έκανε και αποφεύγοντας τους διαξιφισμούς και την δυναμική πολιτική αντιπαράθεση. 

Ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ο κόσμος “εμπιστεύεται την Αριστερά όταν ανεβαίνει ο οικονομικός δείκτης, γιατί ξέρει ότι θα διαχειριστεί την ανάπτυξη με πιο δίκαιο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, με όλους τους περιορισμούς” και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως το «Μάστερ Πλαν», για το οποίο διατείνεται ότι είχε συμφωνήσει με τους επενδυτές, δεν ήταν δεσμευτικό. «Άρα, εδώ μιλάμε ότι θα είναι ανοιχτό. Και αυτό είναι μια νίκη. Θα έχει το Ελληνικό μια “ανοιχτή αυλή” για τους πολίτες. Για τη ΝΔ όμως αυτές οι αλλαγές δεν υπάρχουν», όπως είπε. Απαντώντας στα γαλάζια “πυρά” ότι ο πρωθυπουργός ως αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα εγκαταλείψει την μάχη για να γίνει ανοιχτό στους πολίτες το πάρκο του Ελληνικού, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προέταξε το επιχείρημα ότι αυτό ακριβώς κατοχυρώνει η νέα τροποποιητική σύμβαση που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία προβλέπει σε ένα μεγάλο κομμάτι γης, ελεύθερη κοινόχρηστη πρόσβαση στους πολίτες, μέχρι τη θάλασσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14