21/10/2019 01:49:33

Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τη βόμβα στα Εξάρχεια- Η Τσατάνη ήταν ο στόχος

Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τη βόμβα στα Εξάρχεια- Η Τσατάνη ήταν ο στόχος - Media

Μέσα από την ανακοίνωση στο indymedia η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη  για την βόμβα που έσκασε χθες το βράδυ στα Εξάρχεια έξω από την πολυκατοικία στην οποία μένει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Τα μέλη των Πυρήνων αποκαλούν  την επίθεση κατά της κα. Τσατάνη «Σχέδιο Νέμεσις, Πράξη Πρώτη» και προειδοποιούν πως θα ακολουθήσουν νέες επιθέσεις, ακόμη και με θύματα.Στην  προκήρυξη γίνεται αναφορά στο παραδικαστικό κύκλωμα μέλος του οποίου θεωρούν την κα.Τσατανη καθώς και στις υποθέσεις του κ. Βγενόπουλου και  του κ.Μεϊμαράκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Βόμβα στην Τσατάνη

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου. Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ' τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ' τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.

Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια...

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε...

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I »

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας της Τσατάνη

Νωρίτερα το περιβάλλον της κα. Τσατάνη είχε εκφράσει την άποψη πως στόχος της επίθεσης ήταν η εισαγγελέας.«Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η Γεωργία Τσατάνη», είχε δηλώσει ο δικηγόρος της, Θέμης Σοφός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την έκρηξη.

«Αν θα δείτε την είσοδο της πολυκατοικίας, τα γύρω αυτοκίνητα και τα διαμερίσματα στον πρώτο όροφο, στο κέντρο της οποίας στην πρόσοψη της οδού Ιπποκράτους, βρίσκεται το σπίτι της κ.Τσατάνη, θα καταλάβετε ότι στόχος ήταν εκεί», πρόσθεσε ο κ. Σοφός.   

Στο ερώτημα για το αν υπήρχαν προειδοποιητικές απειλές προς την εισαγγελέα, ο δικηγόρος απάντησε: «Η κ. εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διαχειριστεί η φύλαξη, που επί έξι έτη είχε στο πλευρό της από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας».

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του κ.Σοφού, η αρμόδια επιτροπή της αστυνομίας, αποφάσισε να αυξηθούν  τα μέτρα ασφαλείας για την κα. Τσατάνη στην κατηγορία  «επιτήρηση και συνοδεία» αλλά όχι και της φυλαξης της εισαγγελέως. Μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη η εισαγγελέας είχε στη διάθεσή της ένα όχημα της αστυνομίας και 2 αστυνομικούς για φύλαξη. Με την απόφαση της επιτροπής, οι αστυνομικοί επιστρέφουν στην υπηρεσία της και θα μπορούν να κάνουν ελέγχους έξω από το σπίτι της.

Νέες αιχμές από ΝΔ για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία
 
Το ζήτημα των σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορούμενους για τρομοκρατία επαναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τη χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση κατά δικαστικής λειτουργού στο κέντρο της Αθήνας.
 
Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης -που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο- αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός».
 
Προσέθεσε δε ότι «η νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η ΝΔ» 
 
Κατέληξε τονίζοντας ότι το περιστατικό «εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία».

 

Ένωση Εισαγγελέων για επίθεση: Αναγκαία μέτρα προστασίας των εισαγγελέων και δικαστών

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατικό χτύπημα κατά εισαγγελικού λειτουργού.

Ακόμη, η Ένωση «τονίζει προς τους εμπνευστές του και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους, που συνίσταται στην πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και δεν πτοούνται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιες βίαιες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές εγκληματικές συμπεριφορές».

Τέλος, η Ένωση καλεί «την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών».

 

Με πληροφορίες από το: indymedia.org

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.