search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Μαρία Θεοδωράκη

21.07.2011 10:04
Μαρία Θεοδωράκη - Media

H Μαρία Θεοδωράκη είναι μια από τις αθόρυβες περιπτώσεις εικαστικών καλλιτεχνών, που με μικρά αλλά σημαντικά βήματα έχουν δημιουργήσει μια σημαντική πορεία στο εξωτερικό.

H Μαρία Θεοδωράκη είναι μια από τις αθόρυβες περιπτώσεις εικαστικών καλλιτεχνών, που με μικρά αλλά σημαντικά βήματα έχουν δημιουργήσει μια σημαντική πορεία στο εξωτερικό. Τα τελευταία 6 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αγγλία, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις καλές τέχνες στο πανεπιστήμιο Saint Martins. Τα τελευταία δύο χρόνια τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε τρεις ατομικές και δεκάδες ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο. Η δουλειά της Θεοδωράκη επεξεργάζεται θέματα ταυτότητας και βιωματικής εμπειρίας και τη σχέση θεατή και έργου τέχνης με έναν ιδιαίτερο και έμμεσα προκλητικό τρόπο. Στο τελευταίο της έργο καθοδηγεί με αυστηρότητα τον Βρετανό video artist John Smith, καλλιτέχνη παγκόσμιας φήμης στους ήχους της δικής της γλώσσας, σε ένα video, το οποίο μιλά, μεταξύ άλλων για δομές εξουσίας, ένα θέμα στο οποίο η Θεοδωράκη επιστρέφει συχνά. Νωρίτερα τη φετινή χρονιά, στην ατομική της έκθεση με τίτλο Reel Around The Fountain, παρουσίασε μια βιτρίνα εκθεμάτων που φέρει τις ταμπέλες για δύο έργα: το Fountain του Marcel Duchamp και το Fountain (Buddha) της Sherrie Levine.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:07