search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:05
MENU CLOSE

Καταγγελία για νοθεία από Ιταλό ροκ σταρ – «Μπορούν να σβήσουν ό,τι γράφουμε στο ψηφοδέλτιο» – Στο πλευρό του και ο ακροδεξιός Ματέο Σαλβίνι

04.12.2016 15:55
Καταγγελία για νοθεία από Ιταλό ροκ σταρ - «Μπορούν να σβήσουν ό,τι γράφουμε στο ψηφοδέλτιο» - Στο πλευρό του και ο ακροδεξιός Ματέο Σαλβίνι - Media

 

«Δεν είναι ανεξίτηλο», με αυτή τη φράση κατήγγειλε εγγράφως δυνατότητα νοθείας στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία, ο τραγουδιστής και επικεφαλής του ροκ συγκροτήματος «Litfiba», Πιέρο Πελού.

Ο υπέρμαχος του “όχι” Πελού αφού ψήφισε στο εκλογικό του κέντρο, ανήρτησε στη συνέχεια στο Διαδίκτυο την έγγραφη καταγγελία του σχετικά με τη δυνατότητα της αφαίρεσης της ψήφου από το ψηφοδέλτιο, υποστηρίζοντας ότι τα μολύβια που δίνονται στους ψηφοφόρους δεν είναι ανεξίτηλα.

«Το μολύβι που χρησιμοποίησα για να ψηφίσω μπορούσε να σβηστεί. Αφού δοκίμασα σε ένα φύλλο και το διαπίστωσα, το κατήγγειλα στον πρόεδρο του εκλογικού μου κέντρου», ενημέρωσε τους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του ο Πελού, ο οποίος είναι υποστηρικτής του «όχι».

Δεν έχασε ευκαιρία ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος μετά την ανάρτηση του μουσικού, σχολίασε: «Τρελό! Αρχίζουν να φτάνουν αναφορές (οι πρώτες από Ρώμη και Μάντοβα) για μολύβια που μπορούν να σβηστούν με μία απλή γόμα!».

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άργησε να ξεσπάσει διαμαρτυρία με πολλούς πολίτες είτε να δοκιμάζουν τα μολύβια, είτε να αρνούνται να ψηφίσουν, απαιτώντας την αντικατάσταση των μολυβιών.

Βέβαια, όπως επισημαίνουν δεκάδες Ιταλών, το μολύβι μπορεί να σβήνει από το κοινό χαρτί, αλλά όχι από το ψηφοδέλτιο που είναι τυπωμένο σε ειδικό χαρτί.

Ως επιβεβαίωση των λεγομένων των ψηφοφόρων, πρόεδρος εφορευτικής επιτροπής στη Γένοβα, όπου ψηφίζει και ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, πραγματοποίησε δοκιμή ώστε να αποδείξει παρουσία της ιταλικής αστυνομίας ότι όσα γράφονται με το μολύβι στο ψηφοδέλτιο δεν μπορούν να σβηστούν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:05