search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Λάρισα: 20χρονος χάκερ παραβίαζε κωδικούς πιστωτικών καρτών

08.12.2016 11:47
Πάτρα: Ξάφρισε 4.000 ευρώ από δυο λογαριασμούς, αλλά δεν... ξέρουν πώς! - Media

Εθισμένος στους υπολογιστές και δεινός χάκερ ήταν ο 20χρονος νεαρός ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στη Λάρισα, με την κατηγορία της κλοπής κωδικών πιστωτικών αγορών και πάρανομες αγορές από το διαδίκτυο.

Οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν ύστερα από την καταγγελία 30χρονης, που διαπίστωσε ότι άγνωστος είχε πραγματοποιήσει συνολικά 19 ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα στο διαδίκτυο, χρεώνοντας την πιστωτική της κάρτα με το ποσό των 3.000 ευρώ περίπου.

Έπειτα από έρευνα με τη συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισε το ηλεκτρονικό ίχνος του 20χρονου, ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω στο σπίτι του.

Στους αστυνομικούς της ασφάλειας προκάλεσε έκπληξη η εξοικείωση που είχε το παιδί με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογισμών και κυρίως ο εθισμός του στα «σκοτεινά μονοπάτια» του διαδικτύου , το γνωστό «darkware», όπου παραδέχθηκε πως περνούσε καθημερινά περισσότερες από δέκα ώρες.

Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς η ρωσική κρυπτογραφημένη ηλεκτρονική σελίδα που χρησιμοποιούσε ο 20χρονος, για να υποκλέπτει τους κωδικούς των καρτών.

Όπως παραδέχθηκε ο νεαρός, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που διαχειρίζονταν Ρώσοι χάκερς, μπορούσε αρχικά να βρει τα βασικά προσωπικά στοιχεία ( κωδικός, χώρα προέλευσης, πιστωτικό όριο και ποσό αγοράς της από το παράνομο σάϊτ με κόστος από 8 έως και 20 δολάρια, ανάλογα με το πιστωτικό της όριο) τουλάχιστον 127.000 πιστωτικών καρτών από τράπεζες σε όλο τον κόσμο

Εφόσον ο πελάτης της ιστοσελίδας πραγματοποιούσε για την αγορά μέσω ασφαλών κωδικών πρόσβασης , του αποκαλύπτονταν τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, που παρέμεναν ενεργά για 48 ώρες και στη συνέχεια  η σελίδα κλείδωνε ξανά.

Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι η τελευταία αγορά που είχε προλάβει να κάνει ο 20χρονος, αφορούσε την πιστωτική κάρτα ενός Έλληνα κατοίκου Πειραιά, προχωρώντας σε αγορές τουλάχιστον 900 ευρώ.. Με τη διαφορά ότι ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας όχι μόνο είχε άγνοια για την κλοπή, αλλά μόλις την είχε παραλάβει από την τράπεζα, κινώντας υποψίες στους αστυνομικούς πως οι Ρώσοι χάκερς έχουν καταφέρει να βρουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα της ίδιας της τράπεζας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:24