search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:34
MENU CLOSE

«Χαμός» στο TAXIS για το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

20.12.2016 19:01
Επίδομα πετρελαίου: Ποιοι και πότε πληρώνονται - Media
 
Νωρίς το βράδυ της Τρίτης άνοιξε στο TAXIS η ειδική φόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και… παραλίγο να πέσει το σύστημα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο πρώτο τέταρτο της ώρας υπεβλήθησαν περίπου 4.500 αιτήσεις, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζεται ότι όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, θα λάβουν το επίδομα έως τέλος του Ιανουαρίου. Όσοι υποβάλουν αιτήσεις 1/1/17 μέχρι τέλος Μαΐου θα λάβουν σταδιακά το επίδομα από Φλεβάρη μέχρι τέλος Ιουνίου.
 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος, δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν:
  • Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο και 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000€ για κάθε τέκνο.
  • Ακίνητη περιουσία η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Αναφορικά με τις κλιματικές ζώνες το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι έγινε πιο δίκαιη η κατανομή σε κλιματικές ζώνες, καθώς ο νομός Έβρου τοποθετήθηκε στην Α’ κλιματική ζώνη. 
 
Ακόμα υπήρξε για πρώτη φορά πρόβλεψη για τους ορεινούς Καλλικρατικούς δήμους που αναφέρονται στο άρθρο 1 του σχετικού Νόμου, οι οποίοι εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη από αυτή στην οποία εντάσσεται ο νομός στον οποίο ανήκουν.
 
Σημειώνεται ότι για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
 
Το ποσό επιδόματος διαμορφώνεται στο 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης.
 
Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, το διάστημα χορήγησης του επιδόματος θα αφορά τις αγορές από 15 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και την 30 Απριλίου 2017 μετά από σχετική αίτηση που υποβάλλεται μέχρι 31 Μαΐου 2017.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01