search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:28
MENU CLOSE

Σε Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ επεκτάθηκαν τα επεισόδια

10.08.2011 06:57
Σε Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ επεκτάθηκαν τα επεισόδια - Media

Χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια πέρασε κύλησε το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο, όμως δεν συνέβη το ίδιο στο Μάντσεστερ και στο Μπέρμιγχαμ, όπου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες συγκρούσεις και τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια πέρασε κύλησε το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο, όμως δεν συνέβη το ίδιο στο Μάντσεστερ και στο Μπέρμιγχαμ, όπου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες συγκρούσεις και τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για τρία άτομα νεαρής ηλικίας με ασιατική καταγωγή όπου χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τις συνθήκες θανάτου τους, ωστόσο κατ’ αρχήν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως δολοφονία.

Στο Μάντσεστερ συνελήφθησαν περίπου 50 άτομα και σύμφωνα με τον υπαρχηγό της τοπικής αστυνομίας, «ταραχές τέτοιας έντασης δεν είχαν σημειωθεί ποτέ έως τώρα».

Αρκετοί κουκουλοφόροι κατέστρεψαν καταστήματα και αυτοκίνητα και ήρθαν αντιμέτωποι με ειδικές μονάδες της αστυνομίας. Στο Σάλφορντ που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ νεαροί επιτέθηκαν με τούβλα στις αστυνομικές δυνάμεις, πυρπόλησαν κτίρια και επιτέθηκαν σε εικονολήπτη του BBC.

«Οι επιθέσεις έγιναν από ομάδες εγκληματιών με πρόθεση να υπάρξει εκτεταμένη αναταραχή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν διαμαρτύρονται για κάτι, δεν υπάρχει κάποιο αίσθημα αδικίας ή κάποια σπίθα που να οδήγησε σ’ αυτό. Πρόκειται καθαρά για πράξεις εγκληματικής συμπεριφοράς που είναι οι χειρότερες που έχω δει σ’ αυτή την κλίμακα» δήλωσε ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Στο Λίβερπουλ που βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα μακρύτερα, περίπου 200 νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να συλληφθούν 35 άτομα.

Η πρωτεύουσα όμως, μετά την ανάπτυξη 16.000 αστυνομικών παρέμεινε σε γενικές γραμμές ήρεμη χωρίς να πραγματοποιηθούν συγκρούσεις.

Στο μεταξύ, από το Σάββατο έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 770 άτομα και 111 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στο Λονδίνο, ενώ Βερολίνο, Ρώμη, Παρίσι, Χάγη, Λισαβόνα και Μαδρίτη συνέστησαν στους πολίτες τους που βρίσκονται στη Βρετανία να προσέχουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:28