20/10/2019 02:59:37

Εν αναμονή του πορίσματος της Εξεταστικής για τη διαπλοκή - Στο επίκεντρο «Κήρυκας Χανίων»-Μητσοτάκης και ΔΟΛ

Ελεύθεροι και οι 14 προσαχθέντες του «Ρουβίκωνα» για την προσπάθεια εισβολής στο Μέγαρο Μάξιμου - Media
 
Η μάχη κατά της διαπλοκής τώρα αρχίζει: το μήνυμα αυτό στέλνει κυβερνητική πηγή, με αφορμή τη σημερινή ολοκλήρωση ενός κύκλου, με την έγκριση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής και την κατάθεσή του στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Η ίδια κυβερνητική πηγή, σε επικοινωνία που είχε με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, επισημαίνει κατ' αρχάς τη σημαντική δουλειά που έγινε τους προηγούμενους μήνες από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, δουλειά που θα αποτυπώνεται, προφανώς, και στο τελικό πόρισμα, που αναμένεται να αριθμεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, περί τις 600 σελίδες.
 
«Η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην υπόθεση», υπογραμμίζει ο ίδιος κυβερνητικός παράγων. Και ξεχωρίζει τρεις από όλους τους φακέλους που απασχόλησαν την εν λόγω επιτροπή: Το δάνειο της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» την πλειοψηφία των μετοχών του οποίου (60%) έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τα δάνεια με «αέρα», φράση που παραπέμπει σε σχετική αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη καθώς και το δανεισμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για αγοραπωλησίες μετοχών της εκδοτικής εταιρείας από τους ίδιους μετόχους.
 
«Η υπόθεση της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά, αντιθέτως, τώρα αρχίζει», τονίζει η κυβερνητική πηγή. Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται ότι θα αποσταλεί στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στελεχών από τους τρεις πόλους της διαπλοκής σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία (πολιτικά κόμματα -μέσα μαζικής ενημέρωσης -τράπεζες).
 
Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά στις συνεδριάσεις της εξεταστικής, ο δανεισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αγγίζουν τα 401 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ είναι κοντά στο 1,27 δισεκατομμύριο ευρώ.
 
Την 1η Φεβρουαρίου το πόρισμα στην Ολομέλεια
Την επόμενη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ.
 
Σήμερα το απόγευμα στην συνεδρίαση της Εξεταστικής θα κατατεθούν οι τελικές παρατηρήσεις και πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων και στην συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής θα ψηφίσουν προκειμένου να εγκριθεί το τελικό πόρισμα. Κατόπιν, το πόρισμα θα παραδοθεί στα χέρια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.
 
Μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί από την συμπολίτευση, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, υπογεγραμμένο από 60 τουλάχιστον βουλευτές το αίτημα για την συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.