search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:17
MENU CLOSE

Μουζάλας για μεταναστευτικό: Οι συνθήκες είναι έκτακτες και σε αυτές πρέπει να προσαρμόζονται οι νόμοι

14.02.2017 19:22
Μουζάλας για μεταναστευτικό: Οι συνθήκες είναι έκτακτες και σε αυτές πρέπει να προσαρμόζονται οι νόμοι  - Media
 
«Οι συνθήκες είναι έκτακτες και σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες πρέπει να προσαρμόζονται οι νόμοι» τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε παρέμβαση του στη Βουλή. 
 
Αντικρούοντας τα «πυρά» της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου στο οποίο μεταξύ άλλων ρυθμίσεων παρατείνεται το δικαίωμα σύναψης συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις, ο Γιάννης Μουζάλας σημείωσε πως «δεν εξαρτάται από εμάς η κανονικότητα αλλά από τις ροές και τις υποχρεώσεις μας έναντι της ΕΕ. Θα φέρουμε κι άλλες έκτακτες ρυθμίσεις».
 
Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός «οι συνθήκες είναι έκτακτες», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνθήκες σε δύο μήνες μετά και ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις μας έναντι της ΕΕ». 
 
Ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε ότι «χρειάστηκε με βάση την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να κάνουμε προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά. Με βάση τις παλιές συνθήκες θα θέλαμε 8 μήνες τώρα πρέπει να γίνει πιο γρήγορα». Και πρόσθεσε πως «οι συνθήκες παραμένουν έκτακτες και έχουν δυναμική και δεν εξαρτώνται από εμάς. Έκτακτες συνθήκες φέρνουν έκτακτα μέτρα και θα ξαναφέρουμε τροποποιήσεις. Οι συνθήκες είναι έκτακτες και σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες πρέπει να προσαρμόζονται οι νόμοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14