search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:04
MENU CLOSE

Έρευνα του Κολλεγίου Ιμπίριαλ του Λονδίνου για την προστασία των ευάλωτων παιδιών από τις βλαβερές τοξίνες

27.08.2011 18:26
Έρευνα του Κολλεγίου Ιμπίριαλ του Λονδίνου για την προστασία των ευάλωτων παιδιών από τις βλαβερές τοξίνες - Media

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Κολλεγίου Ιμπίριαλ του Λονδίνου (Imperial College London) μωρά και νήπια που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν βλαβερές τοξίνες στο αίμα τους, ιδίως μετά από χειρουργική επέμβαση.

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Κολλεγίου Ιμπίριαλ του Λονδίνου (Imperial College London) μωρά και νήπια που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν βλαβερές τοξίνες στο αίμα τους, ιδίως μετά από χειρουργική επέμβαση. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά τοξινών από βακτήρια των εντέρων στο αίμα τους είναι πιθανόν να χρειαστούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την αποκατάσταση της υγείας τους. Η συγκεκριμένη έρευνα ανέδειξε, επίσης, την αναγκαιότητα να επεκταθεί η έρευνα για την προστασία των παιδιών που υφίστανται χειρουργική επέμβαση απο βακτηριακές τοξίνες, με την χρήση φαρμάκων που τις εξουδετερώνουν ή με θεραπείες που προστατεύουν το έντερο. Σύμφωνα με την Δρα. Nazima Pathan από το Κολλέγιο Ιμπίριαλ του Λονδίνου: «το έντερο συνήθως δρα ως φράγμα που προστατεύει το σώμα από τις τοξίνες. Ωστόσο, η έρευνά μας προτείνει ότι σε ορισμένα μωρά που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια, το έντερο δεν μπορεί να επιτελέσει αυτή την λειτουργία εύρυθμα. Αυτά τα μωρά είναι συνήθως μικρά και ατροφικά, και η καρδιακή δυσλειτουργία σημαίνει ότι η παροχή αίματος στο έντερο παρεμποδίζεται.» Η Δρ. Pathan συμπλήρωσε ότι η έρευνά τους συνεχίζεται για την προστασία των ευάλωτων παιδιών από τις βλαβερές τοξίνες.

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία  και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07