search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:17
MENU CLOSE

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν αισθάνεται καλά – Νέα διαπραγματευτική ήττα τις επόμενες μέρες

02.04.2017 11:14
Η Φ. Γεννηματά για την Ημέρα της Μητέρας: «Πόσο μου λείπει» - Media

 

Η νέα επώδυνη διαπραγματευτική ήττα της Ελλάδας έρχεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί, σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», προσθέτοντας πως «σκηνοθετούν άλλη μια συνθηκολόγηση και διαπραγματεύονται μόνο στο εσωτερικό των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ», ενώ «οι δανειστές έχουν το δικό τους σοβαρό μερίδιο ευθυνών για τα αδιέξοδα που δημιουργούνται με τις ακραίες απαιτήσεις τους και τις εμμονές σε λάθος συνταγές».

«Εδώ όμως που βρισκόμαστε σήμερα, αντιμέτωποι με το δίλλημα GREXIT ή διαρκής λιτότητα,  μας έχει φέρει με αποκλειστική του ευθύνη ο κ. Τσίπρας και οι συνεταίροι του», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Σε ερώτηση για το αν η ίδια είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης θα αποδεχόταν τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά, το αφορολόγητο, τις συντάξεις και το ενεργειακό ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, απαντά πως «δεν υπήρχαν πολλά από αυτά τα ζητήματα στην ατζέντα των δανειστών. Είναι και αυτά αποτέλεσμα της αποτυχημένης και χωρίς σχέδιο διαπραγμάτευσης και των συνεχών καθυστερήσεων της Κυβέρνησης που αυξάνουν το λογαριασμό.

«Προσωπικά έχω κάνει επιτυχή διαπραγμάτευση ως Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα καθώς με ένα καλά τεκμηριωμένο σχέδιο, καταφέραμε να πείσουμε τους εταίρους. Η έλλειψη αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης σε συνδυασμό με την ανικανότητα της Κυβέρνησης οδηγεί σε υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών», σημειώνει. 

Επαναλαμβάνει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα επικυρώσει τα επώδυνα μέτρα, αποτελέσματα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλά και την ανάγκη για εθνική συνεννόηση για τη διαμόρφωση μιας  εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση. «Διεκδικούμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να έχει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

Κατά την ίδια, «μόνο μια δυνατή Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί να προωθήσει το  στόχο για εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή», ενώ «ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός θα συντριβεί στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν».

Υπογραμμίζει δε, πως «η δημοκρατική παράταξη ενισχυμένη θα είναι ξανά παράγοντας σταθερότητας για τη χώρα. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Κάνοντας αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, σημειώνει πως εκείνος «δηλώνει μεταρρυθμιστής στα λόγια. Ούτε όμως η ιστορία του κόμματός του, ούτε το δικό του παρελθόν και παρών το  τεκμηριώνουν. Οι ιδεολογικοπολιτικές διαφορές με τη δεξιά, με τη συντήρηση ισχύουν. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την εθνική ανάγκη για συνεννόηση, διαμόρφωση και στήριξη εθνικής γραμμής για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν βρισκόμαστε σε μια κανονική περίοδο, δεν είναι η ώρα όπου ο καθένας μπορεί να προτάσσει τις διαφορές του. Το συμφέρον της χώρας επιτάσσει ομοψυχία».

Σχετικά με το συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης τον Ιούνιο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στο  Συνέδριο επιδιώκουμε την επικύρωση των πολιτικών μας θέσεων, του προγράμματος μας και την εμβάθυνση της οργανωτικής μας συγκρότησης και λειτουργίας», ενώ «δεν έχουν θέση ξεπερασμένες λογικές μηχανισμών και συσχετισμών».

Σε ερώτηση για το αν θα συνεχισθούν οι προσπάθειες διεύρυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημείωσε «υποδεχτήκαμε πριν από λίγες μέρες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα. Είμαστε τρίτη δύναμη στο Κοινοβούλιο. Η συνεργασία μας με όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις που συμμετέχουν στη Συμπαράταξη είναι εξαιρετική και δημιουργική. Η διεύρυνση είναι μια συνεχής διαδικασία και η διοργάνωση του   συνεδρίου μας, συνδυάζεται με ένα κάλεσμα ενότητας».

Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή του Α. Τσίπρα στις συνόδους του ΕΣΚ κξαι αν αυτό την ενοχλεί, απαντά καθόλου και προσθέτει «ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν αισθάνεται καλά.  Γιατί δεν έχει καμία σχέση το κόμμα του και η πολιτική που εφαρμόζει με την παράδοση και τις θέσεις των  Σοσιαλιστών. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ είμαστε εδώ και πολλά χρόνια δραστήριο μέλος του ΕΣΚ, συνεπείς με την ιδεολογία μας και σταθερά ευρωπαϊστές. Τα μέλη του ΕΣΚ με την ενεργή παρέμβαση μας, στέκονται σταθερά δίπλα στην Ελλάδα όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Νομίζω πως ο καθένας μπορεί να κρίνει». 

«Η αγωνία μου και η προσπάθεια μας, μαζί με τους άλλους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων είναι να διαμορφώσουμε μια νέα πρόταση των σοσιαλιστών για την Ευρώπη. Αυτό περιμένουν οι Eυρωπαίοι πολίτες από εμάς και όχι μια «οικογενειακή» φωτογραφία», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:16