search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:25
MENU CLOSE

Έρευνα σοκ από Χάρβαρντ: Προσφυγόπουλα πουλούν το κορμί τους για 15 ευρώ

19.04.2017 08:41
Έρευνα σοκ από Χάρβαρντ: Προσφυγόπουλα πουλούν το κορμί τους για 15 ευρώ - Media

Μια σοκαριστική έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δείχνει την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών – προσφύγων.

Παιδιά – πρόσφυγες στην Ελλάδα «πουλούν το κορμί τους» για 15 ευρώ, προκειμένου να πληρώσουν τους δουλεμπόρους και να καταφέρουν να μεταφερθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα φαινόμενα που τα παιδιά αυτά μπλέκουν με τα ναρκωτικά είναι δυστυχώς συχνά, ενώ πολλά από αυτά πέφτουν θύματα εκβιασμού με αδίστακτους να τα τραβούν σε βίντεο και φωτογραφίες την ώρα που εκδίδονται, απειλώντας τα στη συνέχεια να στείλουν το ντροπιαστικό αυτό υλικό στις οικογένειές τους. Έτσι, τα παιδιά αυτά εγκλωβίζονται στη χώρα μας και δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν ποτέ.

Η έκθεση αυτή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έχει την υπογραφή της δρ. Βασιλεία Διγιδίκη και της καθηγήτριας Ζακλίν Μπαμπά που κατατέθηκε στο κέντρο υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου, με στόχο να περιγράψουν την «αυξανόμενη επιδημία σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα».

Στην έκθεση αυτή περιγράφεται η αδυναμία των παιδιών – προσφύγων να πληρώσουν τους λαθροδιακινητές προκειμένου να μεταφερθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη με αποτέλεσμα να στρέφονται στην πορνεία για να καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά.

«Αυτή η επείγουσα κατάσταση δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον. Δεν μπορούμε πια να καθόμαστε απαθείς ενώ παιδιά μετανάστες κακοποιούνται και αναγκάζονται να πουλούν τα σώματά τους μέρα μεσημέρι, σε κοινή θέα, στην καρδιά της Αθήνας, απλά για να επιβιώσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά η Βασιλεία Διγιδίκη στον Guardian και πρόσθεσε: «Έχουμε ευθύνη ως άνθρωποι να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη ανάγκη κατά μέτωπο και να λάβουμε άμεση δράση σε κάθε επίπεδο, για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την πλέον ειδεχθή παραβίαση της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, η μέση τιμή σεξουαλικής συνεύρεσης με ένα παιδί είναι το ποσό των 15 ευρώ, με την πλειοψηφία των ατόμων που καταφεύγουν στην πορνεία να αναφέρεται σε παιδιά από το Αφγανιστάν. Ως προς τους πελάτες, πρόκειται για άνδρες από 35 ετών και πάνω στην πλειονότητά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:24