search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Μάντσεστερ: Συνελήφθη και ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη – Τι δήλωσε

24.05.2017 17:47
Μάντσεστερ: Συνελήφθη και ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη - Τι δήλωσε - Media

 

Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ συνελήφθη στην Τρίπολη της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος μιας μονάδας των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη επίσης» μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Χασέμ, του αδελφού του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, δήλωσε ο Άχμεντ Μπιν Σάλεμ, ένας εκπρόσωπος της Δύναμης Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

O πατέρας του Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι του άνδρα που φέρεται να σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 60 στην επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιο του για τελευταία φορά περίπου πέντε μέρες πριν και «όλα ήταν φυσιολογικά».

Ο Ραμαντάν Αμπέντι, ο οποίος κρατείται από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Τρίπολη, δήλωσε ότι ο γιος του Σαλμάν είπε στην οικογένειά του ότι θα πήγαινε για προσκύνημα στην Μέκκα.

«Μίλησα μαζί του περίπου πριν πέντε μέρες. . . δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, όλα ήταν φυσιολογικά», τόνισε ο Αμπέντι, προσθέτοντας πως είναι σίγουρος ότι ο γιος του δεν υπήρξε μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο Σαλμάν δεν ήταν μέλος σε καμία οργάνωση», είπε.

«Η οικογένεια είναι σε σύγχυση καθώς ο Σαλμάν δεν είχε αυτή την ιδεολογία, δεν υποστήριζε αυτές τις πεποιθήσεις», επισήμανε.

«Καταδικάζουμε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων, αθώων ανθρώπων», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:35