search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:39
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»: Η ΝΔ εξακολουθεί να σιωπά

06.06.2017 16:15
ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»: Η ΝΔ εξακολουθεί να σιωπά - Media

 

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν», κ. Μαρτίνη, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και όσους εμπλέκονται από τα στελέχη της ΝΔ ότι εξακολουθούν να σιωπούν.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη συνέντευξη του κ. Μαρτίνη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «προβαίνει σε μια σειρά καταγγελιών,  για σωρεία σκανδαλωδών μεθοδεύσεων, που οδήγησαν στο ξεπούλημα του νοσοκομείου.  Παρόλα αυτά,  ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και όσοι εμπλέκονται, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ εξακολουθούν να σιωπούν, παρότι οι καταγγελίες αφήνουν έκθετους τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους δύο σημερινούς Αντιπροέδρους της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει κάποια σημεία της συνέντευξης τα οποία αναφέρονται σε πρώην υπουργούς:

«Για τον κ. Γεωργιάδη: Ήταν «δοτές» οι διοικήσεις  στο Ντυνάν,  «ανάλογα πώς ήθελε ο Άδωνις ή οποιοσδήποτε άλλος υπαγόρευε».

Για τον κ. Βορίδη: «Πέντε μέρες πριν από τον πλειστηριασμό, ο Βορίδης πέρασε μια τροπολογία η οποία κάλυψε με επιπλέον ασυλία όχι μόνο για τυχόν σφάλματα ή παρατυπίες προηγούμενων αιρετών διοικήσεων αλλά σκανδαλωδώς και για πράξεις και παραλείψεις και επί των ημερών τους».

Ο κ. Μαρτίνης χαρακτηρίζει τον κ. Λοβέρδο «από τους αρχιτέκτονες της άλωσης του Ντυνάν»,  και τον κ. Μηταράκη ως  «εκτελεστικό βραχίονα και άμεσο συνομιλητή των ενδιαφερομένων», ενώ  σημειώνει ότι “κεντρικό ρόλο στα θέματα του Ερυθρού Σταυρού έπαιζε διαρκώς το υπουργείο Ανάπτυξης επί Χατζηδάκη με διαταγές Αντ. Σαμαρά – Κων. Μητσοτάκη”». 

«Για όλα αυτά, θα αναμέναμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο κι αν σιωπούν, όμως, να είναι βέβαιοι ότι όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Και εκεί κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, για το διαχρονικό σκάνδαλο του “Ερρίκος Ντυνάν”», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:39