search
ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 07:52
MENU CLOSE

Νέα επίθεση ISIS κατά σιιτών στην Καρμπάλα του Ιράκ – Ξεπέρασαν τους 30 νεκροί (Photos)

09.06.2017 10:01
Νέα επίθεση ISIS κατά σιιτών στην Καρμπάλα του Ιράκ – Ξεπέρασαν τους 30 νεκροί (Photos) - Media

 

Γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας νωρίτερα σήμερα σε αγορά ανατολικά της ιερής πόλης των σιιτών Κερμπάλα στο Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και να τραυματισθούν 35, ανακοίνωσαν πηγές στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μουσαγιάμπ, με ανακοίνωση των τζιχαντιστών που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεών τους, το AMAQ. Η ταυτότητα της καμικάζι δεν ανακοινώθηκε από το πρακτορείο.

Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι η δράστης είχε κρύψει την βόμβα κάτω από την μπούρκα της.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το ΙΚ χάνει τον έλεγχο της Μοσούλης, της ντε φάκτο πρωτεύουσας της σκληροπυρηνικής σουνιτικής οργάνωσης στο Ιράκ, από την υπό τις ΗΠΑ συμμαχία που διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα από τον Οκτώβριο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μουσαγιάμπ, με ανακοίνωση των τζιχαντιστών που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεών τους, το AMAQ.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 07:50