search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 19:45
MENU CLOSE

Ρωσία: Πυροσβέστης νεκρός σε επιδρομή drones – 4 νεκροί στην Ουκρανία σε πλήγματα πυροβολικού

27.05.2024 07:41
drone new

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επιδρομή ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μιας κατεύθυνσης στην Αριόλ της Ρωσίας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο περιφερειάρχης της, ο Αντρέι Κλίτσκοφ, μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον κ. Κλίτσκοφ, drone έπληξε πρατήριο καυσίμων, προκαλώντας ζημιά, και δεύτερο εφόρμησε στο ίδιο σημείο λίγη ώρα αργότερα, στοιχίζοντας τη ζωή σε πυροσβέστη.

Στην άλλη πλευρά, Oυκρανοί εισαγγελείς ανέφεραν χθες βράδυ ότι βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους σε ισάριθμες κοινότητες της περιφέρειας Ντονέτσκ, όπου επικεντρώνονται οι ρωσικές επιχειρήσεις το τρέχον διάστημα, κατά μήκος της αχανούς γραμμής του μετώπου – χιλίων χιλιομέτρων – καθώς ο πόλεμος που διαρκεί σχεδόν δυόμισι χρόνια συνεχίζεται.

Οι εισαγγελείς στην περιφέρεια, που η Μόσχα λέει πως έχει προσαρτήσει, μολονότι δεν ελέγχει πλήρως, έκαναν λόγο για θανάτους αμάχων στη Σίβερσκ (βόρεια), στην Κρασνοχορίβκα (νότια) και στην Τσάσιβ Γιαρ.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει καθώς μοιάζει να έχει σκοπό να κυριεύσει την Τσάσιβ Γιαρ, πύλη προς άλλες πόλεις στρατηγικής σημασίας στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Εισαγγελείς στο Χάρκοβο ανέφεραν πως άμαχος σκοτώθηκε στην πόλη Τσουχούγεφ, νοτιοανατολικά της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρεια αυτής, όπου το Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι σε πλήγμα εναντίον πολυκαταστήματος.

Ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ έκανε λόγο αργότερα για 16 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης

Μελόνι: «Η αριστερά επιτέθηκε στην ελευθερία των πολιτών»

Ράμα στο Μιλάνο: «Οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τα ονόματά τους όπως στην Ελλάδα»

Γαλλία: Τρεις τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στη Λιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 19:45