search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 19:20
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Με σύνθημα «αξίζουμε περισσότερα» ξεκινά η καμπάνια του Κινήματος – Τα μηνύματα Ανδρουλάκη 

27.05.2024 07:13
androulakis nikos

Tο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα με το οποίο εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον δημόσιο διάλογο λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. 

Με… Ευρώπη το «ιδεολογικό» πλαίσιο 

Ο αρχηγός του Κινήματος γνωρίζει ότι μόνο το κόμμα του μπορεί να «ποντάρει» πάνω σε ιδεολογικό πλαίσιο, καθώς θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ουσιαστικά θέλει να προβάλλει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό υπάρχει και είναι γεγονός, ωστόσο σκοπός είναι να υπάρξει και στην πολιτική ζωή της χώρας. Παράλληλα, προωθεί και την ατζέντα των PES λέγοντας ότι είναι η πιο «συμφέρουσα» για την Ελλάδα. 

«Αξίζουμε περισσότερα» 

Το μήνυμα της τηλεοπτικής προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ «πρόδωσε» ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία». Το κεντρικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ γι’ αυτές τις εκλογές δεν είναι άλλο από το «Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη». 

Το – όχι και τόσο ευρηματικό μήνυμα – περιγράφει την Ελλάδα της Ευρώπης και την Ευρώπη που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Η εγγραφή των σποτ έχει πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Τρίτη και σύντομα θα προβάλλονται σε ΜΜΕ, Social Media κτλ. «Στις 9 Ιουνίου λοιπόν οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν ποια Ευρώπη θέλουν. Πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη», ανέφερε άλλωστε και ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. 

Στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές έκανε σαφές και το θέμα των ψηφοφόρων στους οποίους απευθύνεται. 

«Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη που νιώθει ότι ασφυκτιά και αδικείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια Ελλάδα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, με δίκαιη, πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, με ένα κράτος δικαίου που οι κανόνες του θα γίνονται σεβαστοί από όλους, με κοινωνικές κατοικίες, με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, με ένα παραγωγικό μοντέλο που θα δίνει προοπτική ζωής στον αγρότη, τον εργάτη και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Όπως έχει γράψει και τις προηγούμενες μέρες το topontiki.gr στις εκλογές της 9ης Ιουνίου από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν σκοπό να κινητοποιήσουν περισσότερες δυνάμεις για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερο photo finish. 

Πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη μέρα και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει: «το επίδικο στις ευρωεκλογές είναι να σταλεί ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του 41% και να ενισχυθεί η αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση την επόμενη ημέρα. Είμαστε το μόνο αξιόπιστο κόμμα που μπορεί να δημιουργήσει εκείνες τις κοινωνικές συμμαχίες που θα επιτύχουν την αναγέννηση της κεντροαριστεράς με όρους πολιτικούς και όχι με τους όρους της showbiz».

Διαβάστε επίσης

Ανδρουλάκης για Παναθηναϊκό: «Μας κάνατε υπερήφανους»

Κασσελάκης: «Μια μαγική χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ και για τον Παναθηναϊκό»

Ευρωεκλογές: Η σιωπή Καραμανλή και Σαμαρά και οι κρούσεις από την οικογένεια Μπελέρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 19:17