search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:05
MENU CLOSE

Οι Βρυξέλλες ανησυχούν: Η Μέι ίσως δεν έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί το Brexit

12.06.2017 14:01
Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα της Μέι - Media
 
Σαν να μην έφθανε το ατυχές αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Πέμπτης και ο σχηματισμός κυβέρνησης μειοψηφίας με το ακραίο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, η Τερέζα Μέι πλέον έχει να αντιμετωπίσει και την καχυποψία των Βρυξελλών, οι οποίες πλέον αμφισβητούν τη δυνατότητά της, όχι να καταλήξει σε συμφωνία, αλλά ούτε καν να αρχίσει τις συνομιλίες για το Brexit στις 19 Ιουνίου.
 
Σύμφωνα με το Politico, κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. υποστηρίζουν ότι η Μέι «έχει χάσει τον έλεγχο της κυβέρνησής της» και ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν μείζονες πολιτικές αποφάσεις προτού υπάρξει σταθερή κυβέρνηση στη Βρετανία. Μάλιστα, κάποιοι ευρωγραφειοκράτες θεωρούν ότι οιαδήποτε διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή είναι άνευ σημασίας, καθώς «κανείς δεν ξέρει τι θέλει να κάνει η Μέι και κανείς δεν την εμπιστεύεται».
 
Σημειώνεται ότι η Μέι τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα αρχίσουν κανονικά, ωστόσο το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας στο δημοψήφισμα είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. και τώρα αναμένεται να πιέσει ώστε να μην υπάρξει ειδικό στάτους για την περιοχή μετά το Brexit.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:04