search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:20
MENU CLOSE

Αιχμές του ΟΟΣΑ κατά της Γερμανίας: Εξαιρετικά τα μεγέθη της απασχόλησης, αλλά όχι και των μισθών

14.06.2017 17:58
Γερμανία: «Απόλυτο lockdown της κοινωνίας» εισηγούνται οι επιστήμονες - Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός - Media
 
Με αιχμές για την μισθολογική πολιτικής της Γερμανίας δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του ΟΟΣΑ για τις προοπτικές της απασχόλησης στη χώρα.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, η έκθεση αναφέρει ότι στο τέλος του 2016 η απασχόληση στη Γερμανία είχε φθάσει στο 66% του πληθυσμού ηλικίας 15-74 ετών και ότι ως το 2018 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 68%, εννέα μονάδες πάνω από το ποσοστό του 2007, και πάνω από το 61% που είναι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ.
 
Μάλιστα, η μελέτη επισημαίνει ότι η θεσμοθέτηση ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού το 2015 δεν «φρενάρισε» -όπως υποστήριζαν κάποιοι συντηρητικοί κύκλοι- το ρυθμό αύξησης της απασχόλησης στη χώρα.
 
Ωστόσο, ο ΟΟΣΑ υπογράμμισε ότι, σε αντίθεση με την απασχόληση, οι μισθοί στη Γερμανία δεν ακολούθησαν τον ίδιο ρυθμό, επισημαίνοντας ότι οι αρχικοί μισθοί για μετανάστες είναι πολύ χαμηλοί και προσθέτοντας ότι μεγάλοι σε ηλικία εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερη part time εργασία (mini job).
 
Επίσης, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι υπάρχει διαφορά στους μισθούς ανδρών και γυναικών στη χώρα.
 
(πληροφορίες: Deutsche Welle)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14