search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:32
MENU CLOSE

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΠΟΠ – ΟΤΑ

25.06.2017 08:59
Απέρριψε την πρόταση Σκουρλέτη η ΠΟΕ- ΟΤΑ - Media

 

Στην αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους όλης της χώρας αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠΟΤΑ), εν αντιθέσει με την ΠΟΕ ΟΤΑ που ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της. 

Οι δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, οδηγήσαν την Ομοσπονδία στην παραπάνω απόφαση. 

Στην απόφαση της ΠΟΠΟΤΑ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων.

Σημειώνεται επίσης πως αυτή την ώρα, συνεδριάζει και το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία εξετάζει την πρόταση του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη.

Η ανακοίνωση της ΠΟΠΟΤΑ: 

“Χθες 24 Ιουνίου 2017 το Προεδρείο της ΠΟΠΟΤΑ συναντήθηκε μετά από πρόσκληση με τον Υπ. Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και τον Γεν. Γραμματέα κ. Πουλάκη όπου μας ανακοινώθηκε και μας επιδόθηκε η Νομοθετική ρύθμιση που προτίθεται να καταθέσει άμεσα για ψήφιση στην Βουλή η Κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα που δημιούργησε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προκηρύξει άμεσα μόνιμες θέσεις εργασίας, κάτι που ήταν και είναι πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας . Ταυτόχρονα με την Νομοθετική ρύθμιση διασφαλίζει την συνέχιση της εργασίας όλων των συμβασιούχων ακόμη και πέραν του τέλους του 2017 και τουλάχιστον ως την έκδοση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ και πάντως όχι πέραν τις 31-3-2018 όπως προβλέπει η Διάταξη.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις πόλεις η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων διασφαλίζοντας και την συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων συναδέλφων αλλά και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού όπου θα έχουν όλοι την δυνατότητα να συμμετέχουν, γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε από τον Υπουργό την αυξημένη μοριοδότηση για το Εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα με συμβάσεις εργασίας και είναι κάτι που θα το δούμε κατά την έκδοση της προκήρυξης όπως και άλλα επιμέρους θέματα κάτι που θα παρακολουθούμε βήμα – βήμα”.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:32