18/07/2018 13:12:01

Παππάς: «Τομή» η απόφαση του ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών

Παππάς: «Τομή» η απόφαση του ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών  - Media

«Η απόφαση του ΕΣΡ συγκροτεί μια τομή στα τηλεοπτικά πράγματα» τόνισε ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου η οποία προβλέπει αντίτιμο για την δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών ύψους, τουλάχιστον, 245 εκατ. ευρώ.  

«Η απόφαση του ΕΣΡ και η υπουργική απόφαση που ορίζει τιμή εκκίνησης στα 245 εκατ. ευρω συγκροτεί μια τομή στα τηλεοπτικά πράγματα, τομή στην προσπάθεια της Πολιτείας να ρυθμίσει τα ζητήματα ραδιοτηλεόρασης και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να την αγκαλιάσουν» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
 
Ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως αποτελεί σημαντικό γεγονος ότι η απόφαση του ΕΣΡ ήταν ομόφωνη και πρόσθεσε πως «πρέπει επίσης να πούμε ότι αναγνωρίστηκε η αποτίμηση που είχε γίνει με τον διαγωνισμό τον οποίον ατυχώς το ΣτΕ ακύρωσε». 
 
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ακόμα ότι «σε λίγους μήνες η σύνθεση αυτή του ΕΣΡ έκανε όσα δεν είχαν γίνει 15 χρόνια πριν. Πολλοί από όσους υποστήκαμε ανηλεή πόλεμο από τα ΜΜΕ θα θυμόμαστε με ελαφρύ μειδιάμα αλλά και με αίσθημα δικαίωσης για την επιμονή μας και τη δυνατότητα που δίνεται στην πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο τοπίο». 
 
Προαιρετική η ηλεκτρονική πλατφόρμα
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων, ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε αλλαγές στο υπό συζητηση νομοθέτημα. Ειδικότερα, την προαιρετική, από υποχρεωτική, σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, συμμετοχή των καναλιών στην πλατφόρμα δημοπράτησης του διαφημιστικού χρόνου.
 
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό παραμένει υποχρεωτική η καταγραφή όλων των συναλλαγών που αφορούν στην διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου αλλά θα υπάρχει πλέον «δυνατότητα δημοπράτησης για όσους το επιθυμούν μέσω του συστήματος», ανέφερε ο Νίκος Παππάς λέγοντας πως «δεν θα είναι υποχρεωτική η δημοπράτηση, θα είναι προαιρετική».
 
Ανέφερε ακόμα πως θα υπάρξει επανεξέταση του φορολογικού πλαισίου των τηλεοπτικών σταθμών καθώς, όπως ειπε χαρακτηριστικά, «είναι βαριά η φορολογία και πολλές οι επιβαρύνσεις, στο πλαίσιο μάλιστα μιας συμπιεσμένης αγοράς δυσκολεύει τα πράγματα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.