22/09/2019 18:29:12

Τι θα συμβεί αν περάσετε από το POS την πιστωτική σας κάρτα ως χρεωστική

Τι θα συμβεί αν περάσετε από το POS την πιστωτική σας κάρτα ως χρεωστική - Media

 

Με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές -ενίοτε και ανέπαφες...- και το «πλαστικό» χρήμα να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, πλέον τα πορτοφόλια μας έχουν γεμίσει με κάρτες.

Μερικές φορές, λοιπόν, μπορεί να κάνουμε λάθος και να περάσουμε από το POS την πιστωτική μας κάρτα ως χρεωστική. Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν κάνουμε αυτό το λάθος;

Όπως αναφέρει το Time, η διαφορά της χρεωστικής με την πιστωτική κάρτα βρίσκεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η συναλλαγή.

Με τη χρεωστική κάρτα, η πληρωμή γίνεται σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή, τα χρήματα για την πληρωμή μεταφέρονται αμέσως στο λογαριασμό του επιχειρηματία.

Αντιθέτως, η συναλλαγή με την πιστωτική κάρτα θεωρείται ως συναλλαγή «offline», πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα θα μεταφερθούν στον επιχειρηματία σε 2-3 μέρες.

Επίσης, υπάρχουν διαφορές στη χρέωση που κάνουν οι πάροχοι των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Αν λοιπόν περάσετε την χρεωστική σας κάρτα ως πιστωτική, αυτό που θα συμβεί είναι απλώς ότι χρήματα από το λογαριασμό σας θα μεταφερθούν στον λογαριασμό του επιχειρηματία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.