search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:29
MENU CLOSE

Η γαλλική TOTAL θα δραστηριοποιηθεί στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ

06.11.2017 12:21
Η γαλλική TOTAL θα δραστηριοποιηθεί στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ - Media

 

Η γαλλική εταιρεία ΤΟΤΑL θα δραστηριοποιηθεί σύντομα στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε στο Παρίσι ο γενικός διευθυντής της Πατρίκ Πουγιανέ, ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Πουγιανέ ευχήθηκε να υπάρξουν σημαντικές ανακαλύψεις στην κυπριακή ΑΟΖ προς όφελος της Κύπρου στο εγγύς μέλλον.

Η απόφαση της ΤΟΤΑL για έρευνες στο τεμάχιο 6 θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, γιατί πρόκειται για τεμάχιο στο οποίο η Τουρκία διεκδικεί μεγάλο μέρος, επειδή δήθεν εμπίπτει στη δική της ΑΟΖ και στο οποίο διεξάγει συχνά στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η εταιρεία θα προχωρήσει πολύ σύντομα με τον σχεδιασμό στο τεμάχιο αυτό, λέγοντας ότι αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:27