search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:03
MENU CLOSE

Ανατροπή από Αρναούτογλου: Χιόνια μόνο στα ορεινά – Κρύο και βροχές παντού

26.11.2017 15:37
Ανατροπή από Αρναούτογλου: Χιόνια μόνο στα ορεινά – Κρύο και βροχές παντού - Media

 

Για την αλλαγή του καιρού αλλά και για την προοπτική χιονοπτώσεων στη χώρα μας βάσει μετεωρολογικών χαρτών κάνει λόγο από το προφίλ του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου:

«Πολλά τα ερωτήματά σας όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες κοιτώντας τους προγνωστικούς χάρτες και τις ψυχρές εισβολές (πολλά μπλε χρωματάκια) σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης. Είναι αλήθεια ότι οι προγνωστικοί χάρτες δείχνουν ειδικά για τους χιονόφιλους πολλά υποσχόμενοι!

Όμως! Κατά την ταπεινή μου άποψη το γεγονός ότι πολλές χώρες της Ευρώπης θα βιώσουν απο βδομάδα κρύο και χιόνια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα παρόλο που από αύριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και κάποιες χιονοπτώσεις σημειωθούν τοπικά και πρόσκαιρα και στα ορεινά.

Στο παρελθόν ανάλογες διατάξεις μας έχουν δείξει τις περισσότερες φορές οτι ψυχρές αέριες μάζες σας κι αυτές που συσσορεύονται στην Ευρώπη δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην χώρα μας. Αντίθετα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κατά διαστήματα βροχερό μεν αλλά ήπιο καιρό.

Δεν θα με εξέπληττε δηλαδή από την ερχόμενη Πέμπτη και το πρώτο 15ήμερο του φετινού Δεκέμβρη να κυλήσει με μαλακό γενικά καιρό, συχνούς νοτιάδες και ήπιες γενικές θερμοκρασίες για τις περισσότερες τουλάχιστον περιοχές της Ελλάδας ίσως και πρόσκαιρα αρκετά ανεβασμένες στα νότια και με τα χιόνια να περιορίζονται σε μεγάλα υψόμετρα!.

Θα δούμε τι θα μας δώσει και η αναλογική πρόγνωση πάνω στην οποία εργάζομαι τις τελευταίες ημέρες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:02