05/08/2020 16:56:49

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για την έκδοση του «Mr Bitcoin»

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για την έκδοση του «Mr Bitcoin» - Media

Ο Άρειος Πάγος καλείται να απαντήσει στο αίτημα των Ηνωμένων Πολιτείων για έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ γνωστός ως «Mr Bitcoin» ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δις. δολαρίων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων

Σύμφωνα με το αμερικανικό ένταλμα, ο 38χρονος Βίνικ εμφανίζεται ως διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e , μέσω της οποίας φέρεται να ξέπλενε βρώμικο χρήμα από τα κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων, την περίοδο 2011-2016.

Ο Βίνικ αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε ρόλο διαχειριστή της πλατφόρμας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καλείται να επιλέξει την χώρα στην οποία θα εκδοθεί καθώς τον ζητούν και οι Ρώσοι. Ήδη το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις και με δύο διαφορετικές συνθέσεις έχει αποφασίσει την έκδοσή του στις ΗΠΑ για την απάτη μαμούθ αλλά και στη Ρωσία, που τον αναζητά για μια "μικροαπάτη" 10.000 ευρώ. Μάλιστα ο ίδιος συναίνεσε να εκδοθεί στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.