21/01/2019 14:50:58

Οργή ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση υποτάχθηκε πλήρως στην τρόικα

«Κομματική τρομοκρατία» καταγγέλλει η ΓΣΕΕ - Σκληρή κόντρα με ΠΑΜΕ-κυβέρνηση - Media
 
Για υποταγή στις επιταγές της Τρόικας κατηγορεί η ΓΣΕΕ την κυβέρνηση με την προώθηση προς ψήφιση νέων σκληρών μέτρων, όπως αναφέρεται, μεταξύ των οποίων και η «απαράδεκτη» τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.
 
Όπως υποστηρίζει η ΓΣΕΕ συγκεκριμένα την ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα, συνεχίζεται η πλήρης υπακοή της στον «ΦΕΤΦΑ» της Τρόικας που σχετικά με το θέμα των απεργιών με τα νέα μέτρα «επιδιώκεται» να κρίνονται παράνομες το σύνολο των απεργιών που θα κηρύσσονται στο μέλλον.
 
«Με τη μεθόδευση της υπερβολικά αυξημένης συμμετοχής των εργαζομένων που βιώνουν καθεστώς πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας, για τον τρόπο λήψης απεργιακής απόφασης, επιδιώκεται να κρίνονται παράνομες το 99% των απεργιών που θα κηρύσσουν τα σωματεία στο μέλλον» τονίζει η ΓΣΕΕ και επίσης κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων την υπόσχεσή της για επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων και καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση εισαχθεί από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργήσουν.
 
Η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι μαζί με την επαναφορά της τροπολογίας για την απεργία, έρχεται προς ψήφιση και η αλλαγή του νόμου Κατσέλη και ζητάει από την Κυβέρνηση να αποσύρει συνολικά το σχετικό άρθρο του Σ/Ν και να συζητήσει διεξοδικά με τους επιστημονικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ το θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών ή να αποσύρει τη διάταξη που περιλαμβάνει εργατικές διαφορές ή κατ' ελάχιστον τα έξοδα με σαφήνεια να ορίζεται ότι επιβαρύνουν τους εργοδότες.
 
Τέλος,η ΓΣΕΕ για όλη αυτή την κατάσταση προγραμματίζει κινητοποιήσεις.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.