search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:22
MENU CLOSE

Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Συμφωνείς με την άποψη της Ντόρας για «Νέα Μακεδονία»;

23.01.2018 17:12
Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Συμφωνείς με την άποψη της Ντόρας για «Νέα Μακεδονία»; - Media
 
Με ένα λακωνικό, αλλά και εξαιρετικά αιχμηρό ερώτημα, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ασκεί νέα πίεση στη ΝΔ σχετικά με τις θέσεις της για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ.
 
Συγκεκριμένα, από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;».
 
Η ανακοίνωση συνοδεύεται από βίντεο δελτίου ειδήσεων του Mega Channel, στο οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται σε εκδήλωση με bloggers τον Απρίλιο του 2008 να αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχθεί και το όνομα «Νέα Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ.
 

Νέα Δημοκρατία: Άλλα έλεγαν το 2008 οι υπουργοί σας

Στο Μαξίμου απάντησε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με νέα ανακοίνωσή του για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε  σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου  ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται  το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον”  που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:21